Soki z najlepszych jabłek znad Dunajca

Położone na wzgórzach Beskidu Sądeckiego i Wyspowego sady są źródłem najlepszych owoców, z których produkowane są soki Tłoczni Maurera. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu oraz tradycyjnym metodom tłoczenia na zimno możemy oferować Klientom naturalne i zdrowe soki.
Naszą największą przewagą jest dostęp do pysznych owoców z beskidzkich sadów położonych nad Dunajcem. ~ Krzysztof Maurer

Ekologiczne kaszki dla całej rodziny

Firma HELPA to owoc pracy dwóch mam – lekarza i dietetyka, których marzeniem było, aby każda mama miała dostęp do naturalnej żywności dla całej rodziny. Nasza linia Czary Mamy to ekologiczne kaszki do gotowania. Produkty firmy HELPA to nasz sposób na zdrowe rodzicielstwo.
Promujemy produkty, w które całkowicie wierzymy, ponieważ tworzyliśmy je z myślą o sobie i swoich najbliższych. ~ Aleksandra Budzowska

Naturalnie od 1990 roku. Zioła to nasza pasja.

Wszystkie etapy prac związanych z tworzeniem naszych produktów, realizujemy z poszanowaniem środowiska. Rośliny występujące dziko, pozyskujemy ze specjalnie wydzielonych obszarów, pozostałe zaś z ekologicznych plantacji i od lokalnych rolników.
Niegdyś zioła towarzyszyły ludziom na każdym kroku. Dzisiaj zdarza nam się zapominać, jak wielką skrywają moc i jak pozytywny na nasze życie mogą mieć wpływ. ~ Mirosław Angielczyk

Pieczone&Wędzone - wędliny, inne niż wszystkie

Pieczone&Wędzone to brand pozycjonujący się w grupie produktów super premium. Nasze naturalne wędliny i wędzonki, to wyroby spełniające najwyższe wymagania Klientów zarówno pod względem zdrowotnym, jakościowym oraz walorów smakowych. Są wolne od alergenów, glutenu, barwników, GMO. Mięso, z którego produkujemy wędliny Pieczone&Wędzone pochodzi ze zwierząt hodowanych bez antybiotyków, a dziczyzna z polskich lasów.
Nie mogliśmy znaleźć wędlin, które nam smakowały, więc zaczęliśmy je produkować sami i nie tylko dla siebie. ~ Jerzy Karolczyk

Na makaronie znamy się od pokoleń.

Makaroniarnia POLMAK to rodzinna firma założona w 1995 r. przez Grzegorza i Różę Polaków. Firma powstała w Ludwinie, małej miejscowości oddalonej o 30 km od Lublina. Od 20 lat łączymy doświadczenie i wiedzę kilku pokoleń. Pragniemy zafundować Państwu podróż w czasie – zaprosić do czasów dzieciństwa, do czasów smaku makaronu przygotowywanego przez Państwa babcię lub mamę.
Nasz makaron pochodzi z przepisu prababci Heleny a ona zawsze powtarzała, że makaron domowy robi się z jajami. ~ Grzegorz Polak

Rodzinna pasja zamknięta w szkle

Z marzeń i ciężkiej pracy powstała Spiżarnia Anny Walczyńskiej; mała przetwórnia, która dokładnie tak, jak w domu, już od 20-lat przygotowuje aromatyczne konfitury, syropy, miodowe wariacje o różnych smakach, napoje, musy, a także smalce, chrzany i pasty ziołowe. Każdy produkt w naszej Spiżarni powstaje w małych porcjach, poddawanych krótkiej obróbce termicznej, bo ważne są witaminy, cenne składniki odżywcze i oryginalny smak owoców.
Przepis rodzi się w myślach; jak obraz, jak sukienka, jak marzenie. Tylko to marzenie jest szczególne: ma jeszcze zapach, smak i zagadkę: tutaj zamkniętą w słoiczkach. ~Anna Walczyńska

Kuchnia roślinna i genialne kiszonki

Jesteśmy manufakturą, która powstała z potrzeby zdrowia i miłości do kuchni roślinnej. Do tworzenia naszej oferty używamy wyłącznie produktów ekologicznych. Nie pasteryzujemy naszych kiszonek – są żywe i dobroczynne.
Dieta roślinna jest gwarancją optymalnej ilości składników odżywczych, pod warunkiem, że spożywamy produkty nisko przetworzone lub surowe – żywe. ~ Mikołaj Bator

Wyjątkowe produkty dla nowoczesnych foodies

Amerykańscy założycie spotkali brytyjskiego szefa kuchni, co spowodowało wybuch inspiracji i wpływów z różnych zakątków świata - to właśnie Koko&Roy Deli. Tworzymy jedzenie dla tych, którzy poszukują świetnej jakości i nietuzinkowych rozwiązań dla waszych kulinarnych potrzeb, na co dzień jak i wtedy, gdy nieoczekiwanie wpadają goście.
Wierzymy w to, że fenomenalne jedzenie jest czymś, co każdy powinien mieć pod ręką. Każdy dzień powinien być pyszny! ~Annah Syta

Mikroliście - pyszny i ekologiczny superfood

Miejscy rolnicy z zamiłowaniem do planety i dobrego jedzenia - jako Listny Cud produkujemy mikroliście i zioła na farmie wertykalnej w centrum miasta. Nasze produkty wyróżniają się doskonałym smakiem i wysoką jakością - do upraw nie używamy żadnych pestycydów, mamy certyfikat rolnictwa ekologicznego i zużywamy 90% mniej wody niż tradycyjne uprawy. Doskonałe jako dodatek do wielu dań - sałatek, kanapek, zup czy makaronów.
Naszym celem jest działać w sposób, który ma dobry wpływ na świat. To co nas wyróżnia to produkcja lokalnej i ekologicznej żywności, bez użycia pestycydów i jednorazowego plastiku. ~ Matylda Szyrle, CEO

Charsznickie Pola Natury – Wierni Tradycyjnym Recepturom

W Charsznicy tradycja kiszenia kapusty przekazywana jest z ojca na syna, jest to kapuściana stolica Polski. W naszej firmie łączymy tradycyjne receptury z najwyższymi standardami produkcji, tworząc w 100% naturalne, ekologiczne i niepasteryzowane kiszonki
Dzięki zastosowaniu innowacyjnego opakowania zachowujemy naturalny proces kiszenia bez konieczności stosowania chemicznych substancji konserwujących. ~ Małgorzata Gut

OLD FRIENDS - smak prawdziwego KIMCHI

Old Friends KIMCHI produkujemy w Polsce, w naszej manufakturze w podwarszawskiej Kobyłce. Używamy polskich warzyw: kapusty pekińskiej, marchwi, czosnku i białej rzodkwi. Nasze KIMCHI swój unikalny smak zawdzięcza starannie dobranej mieszance przypraw z koreańskim chilli gochugaru oraz tradycyjnemu koreańskiemu sposobowi kiszenia „kimjang”.

KIMCHI ze swoim wyrazistym smakiem wnosi do każdej kuchni akcent świeżości i zaskoczenia Delikatna, chrupka struktura i lekko przebijająca się słodycz idealnie dopełniają zarówno cięższe, bogate w tłuszcz mięsne dania, jak i aromatyczne zupy, czy lekkie, kolorowe śniadania z jajkiem i tostem.
Old Friends KIMCHI wyraża to kim jesteśmy. Mocny i zdecydowany smak KIMCHI, oryginalna receptura, naturalne składniki i miliony dobrych bakterii, to nasz sposób by dzielić się z innymi tym, co najlepsze.

Tradycyjna wędzarnia w sercu Mazur

Wędzarnia Marózek położna jest w sercu Mazur i prowadzona przez rodzinę Zakrzewskich, którzy kultywują tradycje rybackie od trzech pokoleń. Wędzarnia oferuje Klientom wysokiej jakości wędzone ryby, wędliny oraz specjały przygotowane zgodnie z tradycyjnymi recepturami.
Całą rodziną pracujemy nad dostarczaniem Klientom najlepszych produktów, które naprawdę im smakują! ~ Czesław Zakrzewski

Naturalne wędliny i przetwory prosto z Roztocza

Wszystko co dobre powstaje w wyniku ciężkiej pracy. Jesteśmy konsekwentni w doborze najlepszych surowców, w kultywowaniu tradycji i wieloletnich przepisów oraz kontrolowaniu produkcji na każdym etapie. Za cel naszej działalności obraliśmy sobie produkcję naturalnych wędlin oraz przetworów. Bazujemy na produktach pochodzących z polskich, lokalnych hodowli i upraw oraz na tradycjach słonecznego Roztocza. Miarą jakości naszych produktów jest uznanie i zadowolenie Klientów.
Farmy Roztocza swoją strategię opierają na wieloletnim doświadczeniu i współpracy. Nasze produkty to wyjątkowy smak i najwyższa jakość, potwierdzone certyfikatem produkcji ekologicznej ~ Krystian Wolanin

Ekologiczne chleby z piekarni Hruby

W „Bio-piekarni w Grzybowskiej Arce” wypiekamy chleb w tradycyjnym piecu na opał drzewny. Chleb nasz nazwaliśmy HRUBY, co po staropolsku znaczy gruboziarnisty. W Grzybowie na Mazowszu jesteśmy od 1989 r., prowadząc gospodarstwo ekologiczne.
Chleb HRUBY to kilka rodzajów pieczywa bez żadnych sztucznych dodatków i tylko ze zbóż z upraw ekologicznych certyfikowanych! ~ Peter Stratenwerth

Zdrowy i naturalny skład

Zdrowa Micha to rodzinna manufaktura piekarnicza. W naszej piekarni olbrzymią wagę przykładamy do składu i smaku wypieków. W piekarni korzystamy z dobrodziejstw Podlasia i wypieki opieramy wyłącznie o polskie ziarna. Wszystkie wypieki robimy ręcznie. Jesteśmy certyfikowanym zakładem bezglutenowym, a w naszej ofercie można znaleźć także produkty wegańskie.
Często dzwonią lub piszą klienci, że właśnie takich produktów długo szukali, że dzieci chętnie jedzą – to daje olbrzymią moc i zadowolenie z tego co robimy ~ Magdalena Urbanowicz

Jaja prosto od szczęśliwych kur

Wybiegane Kury to rodzinna firma prowadzona przez dwóch braci, położona w otoczeniu wiśniowo-jabłoniowych sadów, w spokojnej okolicy niedaleko Sochaczewa. Specjalizuje się w produkcji jaj pochodzących od kur żyjących na wolnym wybiegu, czyli w warunkach najbardziej zbliżonych do naturalnego środowiska.
Jesteśmy dumni, że możemy dostarczać Klientom najwyższej klasy jaja dbając jednocześnie o dobre samopoczucie kurek. ~ Tomasz Brzozowski

ETERNO – Smak rodzinnej pasji

Jesteśmy producentem certyfikowanych ekologicznych przetworów; konwencjonalnych w 100% naturalnych; regionalnych, wpisanych do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze. Wytwarzamy je tradycyjnymi metodami według rodzinnych receptur, a najstarszy przepis ma 127 lat! Łączymy tradycję z nowoczesnością.
Z miłości do dobrej kuchni, łączenia i wydobywania smaków stworzyliśmy markę ETERNO, manufakturę przetworów owocowych i warzywnych. ~ Barbara Stelmach

Oleje tłoczone ze smakiem

Jesteśmy polską tłocznią, która za cel stawia sobie produkcję najwyższej jakości naturalnych olejów, tłoczonych na zimno. Zakup ziaren i nasion od zaprzyjaźnionych rolników z rejonu Kaszub daje nam pewność otrzymania najcenniejszych surowców. Oleje Oliwia Kaszubska to jakość i tradycja zamknięte w butelce.
Zaufanie do ludzi i produktu jest podstawą udanego biznesu ~ Janusz Manicki

Naturalne miody z polskich pasiek

Nasza firma to rodzinna pasieka z wieloletnimi tradycjami, która oferuje swoim Klientom miody pszczele i produkty wytwarzane na bazie miodu. Ich jakość gwarantują tradycyjne receptury oraz polskie pochodzenie.W naszej ofercie dominują miody z kujawskich pasiek, które cenione są za wyjątkowe walory smakowe.
Przewagą naszych miodów jest ich naturalne, polskie pochodzenie oraz doświadczenie pracowników, którzy je przygotowali! ~ Joanna Pawłowska-Tyszko

Zapach płatków róży towarzyszy nam od 40 lat!

Kto nie pamięta z dzieciństwa smaku konfitury z płatków róży? Teraz nie trzeba samemu ich zbierać - w Polskiej Róży, róże przetwarzamy od 1979 roku. Nasze produkty charakteryzuje wysoka jakość, bardzo dobre składy i smak! Sok z róży to bogactwo naturalnej witaminy C. Konfiturę i syropy proponujemy dodać do herbaty lub wody – aby w prosty sposób zrobić smaczną lemoniadę.
Nasze produkty znamy od krzewu, z którego zrywamy owoce, po zamkniętą butelkę. To daje nam pewność, że przygotowaliśmy produkt najwyższej jakości ~ Agnieszka Michalska

Fit & vege słodycze bez glutenu i cukru

Naszym celem było stworzenie produktów na wysokiej jakości składnikach i o przemyślanym, policzonym składzie, które będą pełnowartościowym posiłkiem kieszonkowym. Jesteśmy dumni z tego, że robimy coś, w co wierzymy w 100%.
Moją miłością są słodycze i zdrowy tryb życia, dlatego stworzyłem takie, które można jeść na co dzień z korzyścią dla zdrowia ~ Paweł Malicki

Najstarsza w Polsce palarnia kawy

Pluton to najstarsza polska marka kawy. Powstała w 1882 roku w Warszawie, gdzie przetrwała dwie wojny światowe, ale na ponad 60 lat zniknęła z rynku. Tak jak w dwudziestoleciu międzywojennym, ziarna kawy tworzące mieszanki Pluton palone są powoli, rzemieślniczą metodą w bębnowych piecach i pakowane bezpośrednio po paleniu.
Nasza rodzinna przygoda z kawą rozpoczęła się w 1882 roku, kiedy mój dziadek Tadeusz Tarasiewicz otworzył pierwszą w Polsce palarnię kawy, którą nazwał „Pluton". ~ Kordian Tarasiewicz