Szanowni Państwo, informujemy, że codziennie o godz. 9:00 oraz 19:00 otwieramy dodatkowe terminy dostaw na dzień kolejny.

Sortuj

Rodzaje

Brak dodatkowych filtrów.

Marki

Brak dodatkowych filtrów.

Dodaj do ulubionych
ALPRO Napój owsiany For Professionals 1 l
Ważny do 15-11-2021
Dodaj do ulubionych
ALPRO Napój owsiany niesłodzony 1 l
Ważny do 08-11-2021
Dodaj do ulubionych
ALPRO Napój owsiany 1 l
Ważny do 29-11-2021
1 szt.
12 szt.
Dodaj do ulubionych
ADEZ Napój owsiany z orzechami 800 ml
Ważny do 10-07-2021
Dodaj do ulubionych
ADEZ Napój owsiany 800 ml
Ważny do 01-08-2021
1 szt.
12 szt.
Ważny do 16-05-2021
Dodaj do ulubionych
BEZ DEKA MLEKA YOGOAT Napój owsiany, jagodowy 160 ml
Dodaj do ulubionych
BEZ DEKA MLEKA YOGOAT Napój owsiany, brzoskwiniowy 160 ml
Dodaj do ulubionych
BEZ DEKA MLEKA YOGOAT Napój owsiany, truskawkowy 160 ml

Napoje owsiane

Napoje owsiane to produkty w stu procentach pochodzenia roślinnego – powstają z wieloziarnistego owsa o niskiej zawartości tłuszczów nasyconych. Są bogate w błonnik i ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu mikroelementy. Niski poziom soli pozwala utrzymać prawidłowe ciśnienie krwi. Napoje owsiane mogą być stosowane przez wegan, gdyż nie zawierają w swoim składzie laktozy. Ze względu na możliwą zawartość glutenu, osoby chorujące na celiakię powinny wybierać tylko te produkty, które oznaczone są jako bezglutenowe.

Mleko owsiane - przez żołądek do zdrowia

Mleko owsiane ma wiele pozytywnych właściwości. Zawarte w nim witaminy z grupy D pozytywnie wpływają na układ ruchowy człowieka, wzmacniając kości i zapobiegając osteoporozie. Żelazo i witamina B12 pełnią rolę regulatorów produkcji czerwonych krwinek, zapobiegając anemii.Mleko owsiane można pić jako zwykły napój lub dodawać do kawy, owsianek czy naleśników. Z powodzeniem stosuje się go także jako bazę do przyrządzenia budyniu czy kaszy manny. Jego delikatny smak nie wpływa na aromat potraw.

Mleko jaglane bez laktozy i glutenu

Mleko jaglane może być stosowane jako zamiennik dla krowiego mleka z uwagi na to, że w swoim składzie nie zawiera laktozy ani glutenu. Napój z kaszy jaglanej można pić bez dodatków lub zmieszać, np. z sokami, kawą, herbatą lub użyć go do płatków śniadaniowych czy muesli. Sprawdza się z powodzeniem także w kuchni, jako dodatek do ciast i naleśników. Ze względu na lekko słodki, delikatny smak, jaglane mleko nadaje się także doskonale dla małych dzieci oraz osób przebywających na lekkostrawnej diecie.

Napoje jaglane - zdrowie z natury

Zawartość głównych składników odżywczych kaszy jaglanej jest zbliżona do kaszy jęczmiennej i innych zbóż. Skrobia gwarantuje dobre wchłanianie składników z pożywienia i zmniejsza ryzyko wystąpienia nowotworu jelita grubego. Znana jest też z właściwości obniżających ryzyko wystąpienia dny moczanowej. W napojach jaglanych, podobnie jak w kaszy, znajdują się m.in. witaminy z grupy B (B1, B2, B6), a także żelazo i miedź.Napoje jaglane są w 100% ekologiczne. Należy je spożyć w ciągu 3-4 dni od otwarcia.

Napoje orkiszowe

Napoje orkiszowe powstają z orkiszu, czyli jednej z najstarszych odmian pszenicy. Są idealne dla wegetarian oraz osób nietolerujących laktozy. Z uwagi na niską zawartość tłuszczu, stanowią doskonałą alternatywę dla mleka krowiego i mogą być stosowane w codziennej diecie. Zawarte w ich składzie orkisz oraz olej słonecznikowy pochodzą z ekologicznych europejskich upraw, potwierdzonych certyfikatem DE-OKO-013.

Mleko orkiszowe - napój roślinny z pszenicy

Mleko orkiszowe jest produktem w stu procentach roślinnym i zawiera wiele witamin i minerałów, m.in. zdrowe nienasycone kwasy tłuszczowe, które korzystnie wpływają na układ krążenia, a także poprawiają funkcjonowanie układu pokarmowego. Orkisz jest także źródłem żelaza, wapnia oraz witamin z grupy B i niacyny. Z uwagi na wysoką zawartość glutenu, z przyjmowania napojów orkiszowych powinny zrezygnować osoby będące na diecie bezglutenowej.Warto pamiętać, aby po otwarciu mleko orkiszowe przechowywać do 5 dni w chłodnym, zacienionym miejscu. Napoje orkiszowe można podgrzewać, natomiast nie zalecane jest ich gotowanie.