Szanowni Państwo, informujemy, że codziennie o godz. 9:00 oraz 19:00 otwieramy dodatkowe terminy dostaw na dzień kolejny.

Sortuj

Rodzaje

Brak dodatkowych filtrów.

Marki

Brak dodatkowych filtrów.

Dodaj do ulubionych
ALPRO Napój owsiany 1 l
Ważny do 29-11-2021
Dodaj do ulubionych
ALPRO Napój owsiany niesłodzony 1 l
Ważny do 08-11-2021
Dodaj do ulubionych
ALPRO Napój owsiany For Professionals 1 l
Ważny do 15-11-2021
Dodaj do ulubionych
SANTE Napój owsiany 1 l
Ważny do 26-11-2021
Ważny do 15-01-2022
Dodaj do ulubionych
SANTE ORGANIC Napój owsiany BIO 1 l
Ważny do 08-01-2022
1 szt.
8 szt.
Dodaj do ulubionych
PROVAMEL Napój owsiany bez cukru BIO 1 l
Ważny do 30-08-2021

Oferty

Napoje owsiane

Napoje owsiane to produkty w stu procentach pochodzenia roślinnego – powstają z wieloziarnistego owsa o niskiej zawartości tłuszczów nasyconych. Są bogate w błonnik i ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu mikroelementy. Niski poziom soli pozwala utrzymać prawidłowe ciśnienie krwi. Napoje owsiane mogą być stosowane przez wegan, gdyż nie zawierają w swoim składzie laktozy. Ze względu na możliwą zawartość glutenu, osoby chorujące na celiakię powinny wybierać tylko te produkty, które oznaczone są jako bezglutenowe.

Mleko owsiane - przez żołądek do zdrowia

Mleko owsiane ma wiele pozytywnych właściwości. Zawarte w nim witaminy z grupy D pozytywnie wpływają na układ ruchowy człowieka, wzmacniając kości i zapobiegając osteoporozie. Żelazo i witamina B12 pełnią rolę regulatorów produkcji czerwonych krwinek, zapobiegając anemii.Mleko owsiane można pić jako zwykły napój lub dodawać do kawy, owsianek czy naleśników. Z powodzeniem stosuje się go także jako bazę do przyrządzenia budyniu czy kaszy manny. Jego delikatny smak nie wpływa na aromat potraw.

Mleko jaglane bez laktozy i glutenu

Mleko jaglane może być stosowane jako zamiennik dla krowiego mleka z uwagi na to, że w swoim składzie nie zawiera laktozy ani glutenu. Napój z kaszy jaglanej można pić bez dodatków lub zmieszać, np. z sokami, kawą, herbatą lub użyć go do płatków śniadaniowych czy muesli. Sprawdza się z powodzeniem także w kuchni, jako dodatek do ciast i naleśników. Ze względu na lekko słodki, delikatny smak, jaglane mleko nadaje się także doskonale dla małych dzieci oraz osób przebywających na lekkostrawnej diecie.

Napoje jaglane - zdrowie z natury

Zawartość głównych składników odżywczych kaszy jaglanej jest zbliżona do kaszy jęczmiennej i innych zbóż. Skrobia gwarantuje dobre wchłanianie składników z pożywienia i zmniejsza ryzyko wystąpienia nowotworu jelita grubego. Znana jest też z właściwości obniżających ryzyko wystąpienia dny moczanowej. W napojach jaglanych, podobnie jak w kaszy, znajdują się m.in. witaminy z grupy B (B1, B2, B6), a także żelazo i miedź.Napoje jaglane są w 100% ekologiczne. Należy je spożyć w ciągu 3-4 dni od otwarcia.

Napoje orkiszowe

Napoje orkiszowe powstają z orkiszu, czyli jednej z najstarszych odmian pszenicy. Są idealne dla wegetarian oraz osób nietolerujących laktozy. Z uwagi na niską zawartość tłuszczu, stanowią doskonałą alternatywę dla mleka krowiego i mogą być stosowane w codziennej diecie. Zawarte w ich składzie orkisz oraz olej słonecznikowy pochodzą z ekologicznych europejskich upraw, potwierdzonych certyfikatem DE-OKO-013.

Mleko orkiszowe - napój roślinny z pszenicy

Mleko orkiszowe jest produktem w stu procentach roślinnym i zawiera wiele witamin i minerałów, m.in. zdrowe nienasycone kwasy tłuszczowe, które korzystnie wpływają na układ krążenia, a także poprawiają funkcjonowanie układu pokarmowego. Orkisz jest także źródłem żelaza, wapnia oraz witamin z grupy B i niacyny. Z uwagi na wysoką zawartość glutenu, z przyjmowania napojów orkiszowych powinny zrezygnować osoby będące na diecie bezglutenowej.Warto pamiętać, aby po otwarciu mleko orkiszowe przechowywać do 5 dni w chłodnym, zacienionym miejscu. Napoje orkiszowe można podgrzewać, natomiast nie zalecane jest ich gotowanie.