SMAKMAK
Zapiekanka z szynką
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Zestaw skomponowany z myślą o osobach dbających o linię oraz chcących wzbogacić swoją dietę o dania bezmięsne. Zestaw posiłków PROporcja pozwala utrzymać liczbę przyjmowanych kalorii na niskim poziomie, dodatkowo będąc cennym źródłem białka, przy obniżonej zawartości tłuszczu oraz cukrów. Sałatki wegetariańskie świetnie uzupełnią dietę w błonnik. Do produkcji dań użyto wysokiej jakości składników, dania nie zawierają konserwantów i sztucznych wzmacniaczy smaku. Przygotowanie nie sprawi problemu nikomu – wystarczy je odgrzać w kuchence mikrofalowej lub na zwykłej patelni. Technologia utrwalania wysoką temperaturą sprawia, że posiłki można przechowywać bez lodówki przez długi czas.
1. Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem
Składniki:
Ryż paraboliczny 42%, filet z kurczaka 24% (filet z kurczaka, sól), woda, sos sojowy(soja, gluten),ananas 3,5%, papryka czerwona 2,3%, koncentrat soku jabłkowego, seler, marchew 1,8%, niemodyfikowana skrobia kukurydziana, koncentrat pomidorowy, ocet winny jabłkowy 1%, pędy bambusa, olej rzepakowy, imbir,
sól kamienna, curry, koncentrat soku z cytryny, czosnek, pieprz cayenne.
Wartości odżywcze:
|
| w 100g | w porcji* |
Wartość | 454/108 | 1362/324 | |
Tłuszcz |
| 1,5 | 4,5 |
| w tym kwasy nasycone (g) | 0,2 | 0,6 |
Węglowodany |
| 14,3 | 42,9 |
| w tym cukry (g) | 1,6 | 4,8 |
Błonnik (g) |
| 0,7 | 2,1 |
Białko |
| 8,8 | 26,4 |
Sól |
| 0,47 | 1,41 |
2. Kurczak w sosie seczuańskim z ryżem
Składniki:
Ryż paraboliczny 43%, filet z kurczaka 24% (filet z kurczaka, sól), woda, papryka czerwona 1,7%, papryka zielona 1,7%, cebula 1,7%, olej rzepakowy, czosnek, sos sojowy (soja, gluten), niemodyfikowana skrobia kukurydziana, koncentrat soku jabłkowego, grzyby mun suszone 0,3%, pomidory suszone 0,5%, koncentrat
soku z cytryny, ocet winny czerwony, sól kamienna,mieszanka przypraw.
Wartości odżywcze:
|
| w 100g | w porcji* |
Wartość | 309/127 | 928/381 | |
Tłuszcz |
| 1,9 | 5,8 |
| w tym kwasy nasycone (g) | 0,2 | 0,5 |
Węglowodany |
| 20,0 | 60,0 |
| w tym cukry (g) | 1,2 | 3,6 |
Błonnik (g) |
| 0,1 | 0,3 |
Białko |
| 7,4 | 22,1 |
Sól |
| 0,45 | 1,35 |
3. Kurczak w sosie myśliwskim z kaszą bulgur i warzywami
Składniki:
Kasza bulgur 37% (gluten), filet z kurczaka 25% (filet z kurczaka, sól), woda, pomidor 5%, soczewica 3%, marchew 3%, koncentrat soku jabłkowego, ogórek kiszony 2,5%, cebula 2,3% , papryka 1,7%, pieczarka 1,5% , ocet winny, olej rzepakowy, pomidor suszony, koncentrat soku z cytryny, niemodyfikowana skrobia kukurydziana, cukier, sól, papryka słodka, pieprz czarny, papryka ostra, cebula suszona.
Wartości odżywcze:
|
| w 100g | w porcji* |
Wartość | 377/90 | 1131/270 | |
Tłuszcz |
| 1,6 | 4,8 |
| w tym kwasy nasycone (g) | 0,2 | 0,6 |
Węglowodany |
| 8,4 | 25,2 |
| w tym cukry (g) | 1,6 | 4,8 |
Błonnik (g) |
| 2,3 | 6,9 |
Białko |
| 9,1 | 27,3 |
Sól |
| 0,55 | 1,65 |
4. Ryżotto Orientalne o smaku curry z warzywami
Składniki:
Ryż paraboliczny 26%, ciecierzyca 18%, dynia 15%, cebula 6%, papryka czerwona 6%, nasiona słonecznika 4,7%, woda, pasta orzechowa (orzeszki arachidowe), olej rzepakowy, groszek zielony 3,3%, sos sojowy (soja, gluten), koncentrat soku jabłkowego, curry 1,1%, mieszanka przypraw, sól kamienna,
czosnek, koncentrat soku z cytryny, imbir.
Wartości odżywcze:
|
| w 100g | w porcji* |
Wartość | 910/217 | 1274/304 | |
Tłuszcz |
| 9,6 | 13,4 |
| w tym kwasy nasycone (g) | 1,0 | 1,4 |
Węglowodany |
| 26,2 | 36,7 |
| w tym cukry (g) | 4,1 | 5,7 |
Błonnik (g) |
| 3,2 | 4,4 |
Białko |
| 6,6 | 9,2 |
Sól |
| 1,29 | 1,81 |
5. Ryżotto tajskie z ananasem i warzywami
Składniki:
Ryż paraboliczny 39%, marchew 15%, fasolka szparagowa 15%, ananas 5,5%, mleczko kokosowe (ekstrakt z kokosa, woda) 4,7%, orzeszki arachidowe 4,5%, woda, olej rzepakowy, sos sojowy (soja, gluten), rodzynki 2,5%, koncentrat soku jabłkowego, mieszanka przypraw, sól kamienna, sok z limonki, miód, czosnek, koncentrat soku z cytryny, chilli 0,13%, liście limonki kaffir 0,05%.
Wartości odżywcze:
|
| w 100g | w porcji* |
Wartość | 857/205 | 1200/287 | |
Tłuszcz |
| 7,6 | 10,6 |
| w tym kwasy nasycone (g) | 1,4 | 1,9 |
Węglowodany |
| 29,5 | 41,4 |
| w tym cukry (g) | 4,7 | 6,6 |
Błonnik (g) |
| 2,3 | 3,2 |
Białko |
| 4,6 | 6,5 |
Sól |
| 1,03 | 1,44 |
Zapiekanka z szynką
Kotlet mielony z pureee i buraczkami
Gulasz z Indyka po Węgiersku
Danie schab w sosie własnym z kluskami śląskimi i buraczkami
Danie sznycle z kurczaka z puree i marchewką
Wołowina sosie grzybowym z kaszą gryczaną
1. Kuchenka mikrofalowa:
Nakłuj lub zdejmij folię talerzyka i umieść w kuchence. Podgrzewaj (850W) przez 2 min.
2. Naczynie z wodą:
Umieść zamknięty talerzyk w naczyniu z gotującą się wodą, podgrzewaj 10 min.
3. Patelnia, garnek:
Zawartość talerzyka podgrzewaj w naczyniu przez 10 min.
Nie zawiera konserwantów; Nie zawiera sztucznych barwników; Nie zawiera sztucznych aromatów; Nie zawiera wzmacniaczy smaku;
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00