KUPIEC
Ryż parboiled (4x100g)
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ryż parboiled jest ryżem białym,
długoziarnistym poddanym specjalnemu procesowi działania pary wodnej.
Parabolizacja powoduje przenikanie składników odżywczych z okrywy ziarna do
jego wnętrza. Także dzięki niej ziarna nie kleją się po ugotowaniu. Ryż
parboiled posiada niską zawartość tłuszczu i cukrów, doskonale sprawdza się
jako zamiennik kasz czy ziemniaków w daniach głównych.
Kraj pochodzenia: Grecja - GR, Tajlandia - TH, Włochy - IT, Paragwaj - PY, Urugwaj - UY
naturalnie bezglutenowy
idealny do dań wege
czas gotowania 13 min
Ryż parboiled (4x100g)
Ryż parboiled (4x100g)
Ryż parboiled (4x100g)
Ryż pełnoziarnisty parboiled naturalny (4x100g)
Ryż parboiled
Ryż do risotto (luzem)
Ryż jaśminowy (4x100g)
Ryż biały (4x100g)
Ryż Basmati (4x100g)
Wafle ryżowe w czekoladzie mlecznej (bezglutenowe)
Wafle ryżowe z solą morską (bezglutenowe)
Wafle ryżowe naturalne (bezglutenowe)
Wafle ryżowe z pestkami dyni (bezglutenowe)
Wafle ryżowe ze słonecznikiem (bezglutenowe)
Pieczywo lekkie razowe
Pieczywo lekkie żytnie
Pieczywo lekkie z orkiszem i dynią
Wafle 7 ziaren z dzikim ryżem (bezglutenowe)
KIDS Wafle ryżowo-kukurydziane w czekoladzie mlecznej (bezglutenowe)
Maca tradycyjna
Ilość wody w garnku dobrać tak, by woreczek był cały zanurzony. Wodę zagotować. Woreczek włożyć do wrzątku. Wodę można lekko posolić. Gotować pod przykryciem około 13 minut. W zależności od preferowanej konsystencji ryżu czas gotowania można wydłużyć lub skrócić. Wyjąć woreczek, przepłukać w zimnej wodzie, odsączyć, rozerwać woreczek wzdłuż drobnej perforacji i wysypać ryż na talerz.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Najlepiej spożyć przed: data, numer partii, kraj pochodzenia - podane na spodzie opakowania.
ul. Ryżowa 1, Bielany Wrocławskie 55-040 Kobierzyce, Poland
4 x 100 g
Sonko Sp. z o.o. ul. Ryżowa 1, Bielany Wrocławskie 55-040 Kobierzyce, Poland www.sonko.pl
Sonko
Marka | Sonko |
Wstęga Möbiusa
Ryż parboiled to ryż biały poddany specjalnemu procesowi działania pary wodnej. Parbolizacja powoduje przenikanie składników odżywczych z okrywy ziarna do jego wnętrza. Ziarna nigdy się nie kleją. Ryż parboiled posiada niską zawartość tłuszczu i cukrów.
Nr 1 w Polsce* Na ryżu znamy się najlepiej! *Sonko Sp. z o.o. za NielsenIQ, Panek Handlu Detalicznego, Cała Polska (Food), Sprzedaż wartościowa w PLN, wolumenowa w kg oraz ilościowa w sztukach w okresie 9 tydzień 2011 - 8 tydzień 2023 w kategorii: Ryż (z wyłączeniem produktów własnych sieci detalicznych) Spróbuj również: Sonko Ryż naturalny Sonko Ryż biały Sonko Ryż amerykański
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów