BEN'S ORIGINAL
Ryż do risotto (luzem)
Najniższa cena: 19,79 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Jest to ryż o nieprzetworzonych ziarnach, dzięki czemu stanowi cenne źródło magnezu i fosforu.
Jego delikatny, jasnobrązowy kolor jest wynikiem obecności kilku warstw otrąb, które okalają każde ziarno.
Ryż ten wyróżnia się nie tylko obecnością wielu składników cennych dla zdrowia oraz doskonałym smakiem, ale także niezwykle szybkim czasem gotowania - wystarczy jedynie 10 minut by ziarna stały się miękkie i idealne do podania.
gotowy w 10 minut
Wartość energetyczna | 747 kJ | 9.00% | |
w 100 g: 1495 kJ/352 kcal | |||
% RWS* | |||
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Wymiar liczbowy 100
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Karton |
Waga brutto 431
g
Jedno opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.
polski
inne
Ryż do risotto (luzem)
Najniższa cena: 19,79 zł
Ryż parboiled
Najniższa cena: 8,65 zł
Ryż parboiled (4x100g)
Ryż parboiled (4x100g)
Płatki owsiane zwykłe
Najniższa cena: 4,59 zł
Płatki owsiane błyskawiczne
Najniższa cena: 4,79 zł
Płatki owsiane górskie
Najniższa cena: 4,69 zł
Mąka ziemniaczana
Najniższa cena: 6,79 zł
Kasza manna
Najniższa cena: 3,99 zł
Kasza jęczmienna perłowa (4x100g)
Najniższa cena: 3,85 zł
Płatki ryżowe błyskawiczne
Najniższa cena: 5,19 zł
Kasza manna błyskawiczna
Najniższa cena: 4,29 zł
Wafle kukurydziane Cheddar
Najniższa cena: 5,49 zł
Ryż Basmati (3x100g)
Najniższa cena: 7,15 zł
Wafle kukurydziane ŚMIETANA & CEBULA
Najniższa cena: 5,49 zł
Płatki jęczmienne błyskawiczne
Najniższa cena: 4,69 zł
Ryż biały (4x100g)
Kasza jaglana (4x100g)
Ryż biały
Kasza jęczmienna pęczak
Sposób przygotowania: Jedną torebkę włożyć do 1 litra wrzątku. Dodać szczyptę soli. Gotować pod przykryciem. Wyjąć, odsączyć i rozciąć torebkę.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Kupiecka 17 Paprotnia 62-513 Krzymów Poland
Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 747 kJ 176 kcal 9%* w 100 g: 1495 kJ/352 kcal % RWS* 1 torebka = 100 g * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
KUPIEC Sp. z o.o. ul. Kupiecka 17 Paprotnia 62-513 Krzymów Poland
Kupiec
Marka | Kupiec |
Ryż pełnoziarnisty to ryż o nieprzetworzonych ziarnach. Jego jasnobrązowy kolor jest wynikiem obecności kilku warstw otrąb. Stanowi cenne źródło magnezu i fosforu. Jego dodatkowym walorem jest niezwykle szybki czas gotowania. Ryż pełnoziarnisty to produkt z natury bezglutenowy, doceniany za wyjątkowy smak i ekspresowy czas gotowania przez Koneserów na całym świecie. Warto spożywać ryż parboiled naturalny, ponieważ: jest to ryż w swojej najbardziej naturalnej i najbogatszej w składniki odżywcze postaci; jest wysoko ceniony we współczesnej zdrowej kuchni; jest minimalnie mielony, niepolerowany, nie pozbawiony warstw zewnętrznych; obniża poziom cholesterolu we krwi; nie zawiera glutenu; charakteryzuje się niską zawartością sodu; jest cennym źródłem magnezu i fosforu; jest źródłem błonnika; zawiera witaminy z grupy B; pomaga utrzymać właściwą przemianę materii; nie powoduje alergii; charakteryzuje się ekspresowym czasem gotowania - 10 minut.
Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje na naszej stronie www.kupiec.pl
Jakość Sprawdzona TÜV Rheinland
www.tuv.pl
Chińskie pierożki: Składniki na 4 osoby: - 200 g ryżu Pełnoziarnistego Parboiled Kupiec Ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej - ½ szklanki wrzątku - 3-4 łyżki zimnej wody - 1 łyżka oleju Farsz: - 250 g chudej, mielonej wołowiny - ½ łyżeczki soli, ½ łyżki cukru - 2 łyżki sosu sojowego - 1 marchewka, starta na tarce o małych oczkach - 2 łyżki posiekanej cebulki dymki - Opcjonalnie: 1 łyżka sosu ostrygowego lub 1 łyżka oleju sezamowego Przygotowanie: Ciasto: Wsyp dwie szklanki mąki do miski. Dodaj wrzątek i wymieszaj przy pomocy łyżki. Później wlej zimną wodę i olej. Oprószonymi mąką rękoma wyrób ciasto do otrzymania jednolitej i elastycznej masy. Jeśli ciasto jest zbyt klejące dodaj mąki. Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkuj ciasto na cienki placek i wycinaj kwadraty o boku 5 cm. Farsz: Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Jeśli farsz będzie za rzadki można dodać odrobinę mąki kukurydzianej. Z farszu formuj kulki i nakładaj na każdy kawałek ciasta. Uformuj pierożki zlepiając ciasto pod farszem tak aby powstały "sakiewki". Gotuj w osolonym wrzątku około 4-5 min od wypłynięcia pierożków na powierzchnię wody. Pierożki można również ugotować na parze lub usmażyć w głębokim oleju. Podawaj z ryżem, sosem sojowym lub sosem słodko-kwaśnym.