MARNATURA
Krążki kałamarnicy
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mięso kałamarnicy przygotowane w formie krążków pokrytych pyszną chrupiącą panierką. Pełnowartościowy oraz smaczny, a przy tym łatwy do przygotowania w zaledwie w kilka minut produkt. Dzięki niepowtarzalnemu i delikatnemu smakowi zyskuje sobie zwolenników zarówno wśród dorosłych jak i dzieci. Dzikożyjące kalmary, są produktem dietetycznym, bogatym w selen oraz witaminy.
Krążki kałamarnicy
Produkt głęboko mrożony. Przechowywać w temp. - 18°C. Nie zamrażać ponownie po rozmrożeniu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Na patelni/frytownicy - umieścić ZAMROŻONY produkt w dużej ilości wrzącego oleju (180-190°C) i smażyć przez ok. 2 minuty z każdej strony, aż do uzyskania w pełni złocistej barwy. Nadmiar tłuszczu odsączyć ręcznikiem papierowym przed podaniem. W piekarniku: ułożyć ZAMROŻONY produkt na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku podgrzanym do 220°C przez 8-10 minut, w połowie czasu pieczenie można obrócić produkt.