Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mięso kałamarnicy przygotowane w formie krążków pokrytych pyszną chrupiącą panierką. Pełnowartościowy oraz smaczny, a przy tym łatwy do przygotowania w zaledwie w kilka minut produkt. Dzięki niepowtarzalnemu i delikatnemu smakowi zyskuje sobie zwolenników zarówno wśród dorosłych jak i dzieci. Dziko żyjące kalmary, są produktem dietetycznym, bogatym w selen oraz witaminy.
KAŁAMARNICA Humboldta łac. Dosidicus gigas (40 %) - złowione w Południowo-wschodnim Oceanie Spokojnym, narzędzie połowowe: haki i liny lub włoki
mąka PSZENNA (GLUTEN)
woda
skrobia kukurydziana
olej słonecznikowy
dekstroza
sól
substancje zagęszczające: karagen (E-407), guma guar (E-412)
błonnik PSZENNY (GLUTEN)
substancje spulchniające: disfosforan (E-450)
węglan sodu (E-500)
drożdże
czosnek
syrop glukozowo-fruktozowy
aromat
regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E-330)
przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (E-300)
barwnik: ryboflawina (E-101)
ALERGENY: MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI INNYCH MIĘCZAKÓW, SKORUPIAKÓW, RYB, MLEKA I JAJ.
może zawierać ilości śladowe innych MIĘCZAKÓW, RYB, MLEKA, SKORUPIAKÓW oraz JAJ.
Wymiar liczbowy 400
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Hiszpania |
Typ | Torebka |
g
Na patelni : smażyć bez rozmrażania w głębokim i dobrze rozgrzanym tłuszczu (180-190° C). W celu utrzymania właściwej temperatury tłuszczu zaleca się smażenie niezbyt dużej ilości produktu jednorazowo. W celu uzyskania właściwego koloru oraz miękkości produktu zaleca się smażenie z obu stron po ok. 2 min. Jeżeli produkt pokryty jest szronem, w celu uniknięcia rozpryskiwania się tłuszczu w momencie umieszczania w nim produktu, należy usunąć szron przed smażeniem np. przy pomocy ręcznika papierowego.
Piec w piekarniku(Od postaci zamrożonej):W piekarniku: piec bez rozmrażania. Rozgrzewać piekarnik przez ok. 10 min. do osiągnięcia temperatury 210-220° C. Produkt wyłożyć na blasze pokrytej papierem do pieczenia i umieścić w piekarniku, zmniejszyć temp. do 200° C i piec ok. 16-18 min. lub do uzyskania złotawego koloru.
Przechowywanie w warunkach domowych Przechowywać w temp.: * -18°C lub niższej do daty minimalnej trwałości ** (-12°) 1 miesiąc *** (-6°) 1 tydzień **** rozmrożony 24 godziny Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie zamrażać ponownie.
Produkt głęboko mrożony. Przechowywać w temp. - 18°C. Nie zamrażać ponownie po rozmrożeniu.
Nadaje się do spożycia po uprzedniej obróbce cieplnej.
MarNatura
Marka | MarNatura |
Green Dot
Obszar połowu ryb złowione w Południowo-wschodnim Oceanie Spokojnym, narzędzie połowowe: haki i liny lub włoki
Kraj pochodzenia: Hiszpania.
Pesca Nord Sp. z o.o.
ul. Św. Ducha 5A/9, 70-205 Szczecin
Pesca Nord Sp. z o.o., ul. Św. Ducha 5A/9, 70-205 Szczecin
Pesca Nord Sp. z o.o., ul. Św. Ducha 5A/9, 70-205 Szczecin