Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

Z powodu decyzji administracyjnej wstrzymujemy sprzedaż alkoholu. Przepraszamy za wszystkie niedogodności tym spowodowane.

FRISCO FRESH Papryka pepperoni zielona 3-4 szt. 150 g

Codziennadostawa
Papryka pepperoni zielona - Frisco Fresh
FriscoNowy, zapakowany
2,49
za 1 szt. / 150 g
16,60 / kg
EAN: 22223072
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj

Papryka w Europie jest znana od XVI w. Prawdopodobnie pierwsza wzmianka o niej pochodzi od lekarza jednej z wypraw Krzysztofa Kolumba, który zapisał, że Kolumb przywiózł do Europy pieprz ostrzejszy od pieprzu kaukaskiego. Papryka pochodzenia amerykańskiego w Europie uprawiana była początkowo na Półwyspie Iberyjskim także ze względu na zastosowania kulinarne jak lecznicze. Możliwe, że druga droga, którą papryka dotarła mniej więcej w tym samym czasie do Europy, prowadziła z Indii za pośrednictwem Turków,do krajów bałkańskich i na Węgry. Na Węgrzech zwana jest czerwonym złotem, bowiem przynosi duże dochody z eksportu. Jest jednym z podstawowych składników w kuchni węgierskiej, np. w takich daniach jak leczo, gulasz czy tokań. Papryka (pieprz turecki) to owoce papryki rocznej przeznaczone do spożycia w postaci świeżej lub konserwowanej jako warzywo, względnie świeżej, konserwowanej, suszonej lub suszonej i zmielonej (papryka w proszku) jako przyprawa lub dodatek do potraw. W każdej z wymienionych postaci, papryka może być stosowana do potraw surowych jak i gotowanych. 

Kraj pochodzenia: Hiszpania

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

OkreślenieW 100gW jednostce
białko1,21,8
tłuszcz0,30,45
węglowodany6,910,35