Szanowni Państwo, ze względu na wzmożone zainteresowanie zakupami, dostępne terminy dostaw mogą być odległe. Codziennie o godz. 9:00 oraz 19:00 otwieramy dodatkowe terminy dostaw na dzień kolejny. O dostępności terminów informujemy również za pośrednictwem aplikacji mobilnej. Zachęcamy do jej pobrania.

Ważny do 30-09-2021
Ważny do 03-10-2022
Ważny do 04-11-2020
FRISCO FRESH Pomidory Cherry 250 g
FRISCO FRESHPomidory Cherry250 g11,96 zł / kg
Przy zakupie 2 szt.Aktywuj promocję
2,99zł/szt.
3,99
Do koszyka
Ważny do 05-11-2020
FRISCO FRESH Dynia Hokkaido 600 g
FRISCO FRESHDynia Hokkaido600 g4,98 zł / kg
Super cena
2,995,99
Do koszyka
Ważny do 04-11-2020
Ważny do 05-11-2020
FRISCO ORGANIC Kapusta BIO 1200-1800 g 1 szt
FRISCO ORGANICKapusta BIO 1200-1800 g1 szt
Super cena
8,9921,99
Do koszyka
Ważny do 28-10-2020
FRISCO ORGANIC Dynia Hokkaido BIO 1 kg
FRISCO ORGANICDynia Hokkaido BIO1 kg9,99 zł / kg
Super cena
9,9920,99
Do koszyka
Ważny do 28-10-2020
FRISCO FRESH Dynia Gomez 1szt. (2-4kg) 3 kg
FRISCO FRESHDynia Gomez 1szt. (2-4kg)3 kg2,49 zł / kg
Super cena
7,4712,35
Do koszyka
Ważny do 04-11-2020
Ważny do 04-11-2020
Ważny do 01-11-2020
Ważny do 12-01-2021
Ważny do 05-11-2020
Ważny do 05-11-2020
Ważny do 04-11-2020
Ważny do 04-11-2020
Codzienna dostawa
FRISCO FRESH Brokuł 500 g
FRISCO FRESHBrokuł500 g7,98 zł / kg
Super cena
3,99
Do koszyka
Ważny do 04-11-2020
Ważny do 04-11-2020
Codzienna dostawa
Świeże warzywa Świeże warzywa to jedne ze składników stanowiących trzon zdrowego odżywiania. Bogate w witaminy i błonnik, soczyste, chrupiące, soczyste – mogą być codziennym źródłem energii. Świeże warzywa oferowane przez sklep internetowy Frisco.pl mogą być spożywane na surowo lub po przetworzeniu w wysokiej temperaturze – np. w wyniku gotowania, podsmażania czy pieczenia.Dietetycy i specjaliści od żywienia od lata powtarzają, że zbilansowana dieta to taka, w której warzywa są podstawą, a nie dodatkiem. Zielone warzywa jak np. brokuł czy szpinak zawierają m.in. żelazo. Z kolei zielony groszek łatwo ulega trawieniu i pomaga ustabilizować poziom cholesterolu oraz ciśnienia. Zielona kapusta to źródło wielu witamin, ale również magnezu, żelaza i fosforu. Warzywa czerwone jak np. papryka, buraki czy rzodkiewka powinny znaleźć się w codziennych posiłkach zarówno z powodów zdrowotnych, jak estetycznych. Są bogatym źródłem wielu witamin i mogą nieco opóźnić procesy starzenia się. Burak jako jedno z podstawowych warzyw kuchni polskiej odpowiada za dostarczenie do organizmy kwasu foliowego.Niektóre warzywa – zwłaszcza te, które pochodzą „z ziemi”, należy dokładnie umyć przed spożyciem. W ofercie sklepu znajduje się wiele odmian pomidorów, są to m.in.: +pomidory malinowe +pomidory gruntowe +pomidory cherry +pomidory śliwkowe Sklep frisco.pl w ramach bazarku świeżości oferuje wyselekcjonowane warzywa najwyższej jakości, których część posiada certyfikat produktu BIO. Organiczne warzywa zostały specjalnie oznaczone. Symbolem certyfikatu jest dwanaście gwiazdek ułożonych w kształt liścia. Oznaczone logiem produkty spełniają ekologiczne normy i zostały pod tym kątem skontrolowane przez odpowiednie instytucje. Ich uprawa, sposób przechowywania i sprzedaży spełniają warunki ochrony środowiska.

Świeże warzywa - lokalne i zagraniczne produkty najwyższej jakości Świeże warzywa odpowiadają za prawidłowe działanie ludzkiego organizmu. Dostarczanie, błonnika, witamin i innych niezbędnych składników, przyczynia się m. in. do poprawy procesów trawienia. W sklepie Frisco.pl oprócz tradycyjnych polskich warzyw znajdują się także zagraniczne. Wśród nich Topinambur, czyli doskonały – choć nieco zniekształcony – zamiennik dla ziemniaków czy batatów i Skorzonera, której zastosowanie w kuchni odpowiada szparagom. Świeże warzywa oprócz tradycyjnego spożywania na surowo lub po podgrzaniu, są doskonałym składnikiem koktajli. Warzywne koktajle to nie tylko wyjątkowy smak, ale również duża dawka witamin.W ofercie sklepu znajdują się różne odmiany warzyw np. dynia zwykła, jest też odmiana Hokkaido lub dynia piżmowa. Dynie są popularnym składnikiem wielu dań, szczególnie w okresie jesiennym, mogą być dość długo przechowywane. Cykoria z charakterystycznym goryczkowym smakiem dodaje potrawom charakteru. Co więcej, jest bogatym źródłem witamin i minerałów. Można ją podawać na surowo w różnego rodzaju sałatkach. Ciekawym produktem jest też marchew fioletowa czy ziemniaczki truflowe. Warzywa te najczęściej podaje się po obróbce termicznej - np. z piekarnika. Dla światowych smakoszy w ofercie znajduje się również Buraki Chioggia.