BIG NATURE
Ksylitol fiński (cukier brzozowy)
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Cukier brzozowy występujący pod nazwą zamienną ksylitol, znany jest jako naturalny słodzik. Wyglądem, smakiem oraz konsystencją przypomina tradycyjny, biały cukier, jest jednak o wiele zdrowszy i polecany przez dietetyków jako słodzik zamienny.
Ksylitol ma pozytywne oddziaływanie na nasz organizm, przede wszystkim jest o 40% mniej kaloryczny niż „normalny” cukier. Jego stosowanie poleca się sportowcom, diabetykom, osobom z problemami metabolicznymi i stwierdzoną nadwagą.
Ksylitol ma pozytywny wpływ na nasze zęby, wzmacnia je oraz przeciwdziała powstawaniu próchnicy. Z jego pomogą pozbędziemy się nieświeżego oddechu, reguluje wydzielanie oraz kwasowość śliny.
100% produkt naturalny
40% mniej kalorii niż tradycyjny cukier
oryginalny produkt fiński
wolny od GMO
polecany dla diabetyków (IG=9)
produkt pozbawiony glutenu
Ksylitol fiński (cukier brzozowy)
Ksylitol - cukier brzozowy
Cukier z brzozy
Ksylitol - fiński cukier brzozowy w saszetkach (40x5g)
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu.
ul. Szymanowskiego 5 05-092 Łomianki
3
Vinet ul. Szymanowskiego 5 05-092 Łomianki
Uwaga: Spożycie w większych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom poniżej 3 roku życia. Nie podawać zwierzętom.
Marka | Unbranded |
Ksylitol jest substancją słodzącą i stosowany jest, jako naturalna alternatywa dla tradycyjnego cukru. Produkowany jest z kory brzozy i nazywany zastępczo cukrem z brzozy. Wygląda i smakuje jak tradycyjny cukier. Doskonale nadaje się do słodzenia napojów, deserów, ciast oraz gotowania. Charakteryzuje się wyjątkowymi właściwościami: - posiada ok. 40% mniej kalorii od tradycyjnego cukru - zmniejsza łaknienie na cukier - zapobiega próchnicy, remineralizuje szkliwo, przywraca właściwe pH w ustach - hamuje rozwój oraz likwiduje warunki sprzyjające namnażaniu pleśni i drożdżaków w przewodzie pokarmowym np. Candida albicans - ma korzystny wpływ na mineralizację kości i jest zalecany w profilaktyce osteoporozy zwiększając przyswajalność wapnia - dzięki niskiemu indeksowi glikemicznemu (IG=9) oraz trawieniu przy niskim udziale insuliny jest bezpieczny dla diabetyków, obniżając poziom glukozy we krwi
Kraj pochodzenia: Finlandia
Nazwa funkcjonalnaKsylitol cukier z brzozy
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów