Ładowanie...

Szanowni Klienci, informujemy że w dniach 21 i 22 kwietnia Biuro Obsługi Klienta jest nieczynne. Zapraszamy do kontaktu po świętach.

Fasolka adzuki Bio Planet to rarytas kuchni azjatyckiej, bogaty w białko i żelazo.
Dodaj do ulubionych

BIO PLANET Azuki beans BIO

400 g
Best before 31-01-2020
FriscoNew, packed
7.99 PLN
for 1 pc / 400 g
19,97 / kg
EAN: 5907814660602
Price for kg:19,97 PLN
Weight:400 g
EAN:5907814660602
Ekologiczna fasolka adzuki jest jedną z najpopularniejszych roślin strączkowych w Azji.
Ma niewielkie, bordowe bardziej okrągłe niż podłużne nasionka oraz bardzo delikatny, słodkawy, lekko orzechowy smak.
Zawiera dużo żelaza i białka. Uprawiana jest również dla kiełków, które zawierają dużo kwasu foliowego.
W Japonii, bywa nawet używana w cukiernictwie. W Polsce, można ją kupić i wykorzystywać do potraw na bazie ryżu.
Posiada wysoką wartość odżywczą. W połączeniu z rodzynkami można uzyskać znakomicie zharmonizowany deser.
Podobnie jak inne fasole, korzystnie wpływa na funkcjonowanie metabolizmu u cukrzyków.
Obniża również poziom cholesterolu. Fasolkę adzuki polecamy do zup, sufletów i potraw jednogarnkowych.
Produkt objęty certyfikatem ekologicznym PL-EKO-07-07904(11).