Strączki
Sortuj

Rodzaje

Brak dodatkowych filtrów.

Marki

Brak dodatkowych filtrów.

Produkt polecany
CIF Mleczko do czyszczenia Normal 780 g
CIFMleczko do czyszczenia Normal780 g16,65 zł / kg
Super cena
12,9913,79
Do koszyka
Ważny do 27-10-2024
Produkt polecany
BIO PLANET Daktyle bez pestek suszone bezglutenowe BIO 1 kg
Ważny do 30-09-2023
Ważny do 30-11-2023
Ważny do 31-08-2024
Ważny do 30-06-2024
Ważny do 28-02-2024
Ważny do 28-02-2024
Ważny do 31-12-2023
Ważny do 07-08-2023
Ważny do 31-12-2023
Ważny do 31-03-2024
Ważny do 10-01-2024
Ważny do 30-06-2023
Ciecierzyca, fasola i soczewica to kategoria, w której znajdują się różne formy tych popularnych warzyw strączkowych. Zebrane w niej produkty są produktami organicznymi, zebranymi z ekologicznych upraw. Gwarantują to certyfikaty jakość, widoczne na każdym opakowaniu.
Ciecierzyca, fasola i soczewica są cennym źródłem dobrze przyswajanego białka roślinnego. Z tego powodu są podstawą żywieniową osób na diecie wegetariańskiej.
Z produktów tych można przygotowywać wyśmienite dania słone, zupy, a nawet desery.
W naszej ofercie znajdziesz następujące rodzaje soczewicy
  • czerwona

  • zielona

  • czarna

  • brązowa.

Ugotowana soczewica może stanowić smaczny dodatek do sałatek. Polecamy także ugotować rozgrzewający krem z czerwonej soczewicy – z dodatkiem pomidorów, cebuli oraz ostrych przypraw.
Okrągłe ziarna ciecierzycy oferujemy w wersji
  • suszonej

  • konserwowej.

Ugotowana ciecierzyca to świetna baza do stworzenia smacznej pasty na kanapki. Jej najpopularniejszą wersją jest indyjski hummus, jednak nie trzeba się ograniczać do tego jednego rodzaju. Można stworzyć znacznie więcej wariantów pysznych past do pieczywa.
Oferujemy także szeroki wybór organicznej fasoli
  • szparagową

  • czarną

  • białą

  • czerwoną

  • mung

  • pinto.

Jedna z najbardziej wartościowych odmian fasoli jest mung. Te drobne ziarna są bogactwem witamin z grupy B, a także błonnika.