Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Kasza kuskus firmy KUPIEC to drobny rodzaj kaszy, która w smaku i konsystencji przypomina makaron. Otrzymuje się ją z mąki durum.
Kasza kuskus zawiera spore ilości białka, za to mało tłuszczu. Znajdziemy w niej żelazo (jego przyswajalność zwiększymy, jedząc kaszę razem z produktami bogatymi w witaminę C), sód, fosfor, wapń oraz witaminy z grupy B (na przykład: niacynę oraz kwas foliowy) i błonnik. Ten rodzaj kaszy jest lekkostrawny i polecany osobom z delikatnym przewodem pokarmowym.
Kasza kuskus sprawdza się świetnie do faszerowania mięs i warzyw, świetnie smakuje ze świeżymi ziołami, oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.
Konsumencki Lider Jakości 2013
nie wymaga gotowania
5 minut i gotowe!
kaszka kuskus 100% (semolina z pszenicy durum)
Wartość energetyczna | 767 kJ | 9.00% | |
w 100 g: 1533 kJ/361 kcal % RWS* | |||
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Wymiar liczbowy 300
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Karton |
Waga brutto 355
g
Jedno opakowanie 300 g zawiera 6 porcji kaszki.
polski
inne
Sposób przygotowania: Odmierzyć odpowiednią porcję kuskus i przesypać do salaterki. Zalać wrzącą osoloną wodą lub bulionem, tak, aby poziom wody przekraczał o 0,5 cm poziom kuskusu. Odczekać 5 minut i rozdrobnić widelcem.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 767 kJ 181 kcal 9%* w 100 g: 1533 kJ/361 kcal % RWS* Jedno opakowanie 300 g zawiera 6 porcji kaszki. * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Papryka faszerowana kaszką kuskus Składniki na 4 osoby: - 4 papryki - 150 g kaszki kuskus Kupiec - 1 marchewka - ½ szkl. mleka - 1 pęczek dymki - 4 listki bazylii - 1 ząbek czosnku - 1 łyżka oliwy z oliwek - szczypta mąki - 1 łyżeczka masła - 1 ½ szkl. rosołu (może być z kostki) - sól, pieprz, curry do smaku Przygotowanie: Marchewkę, czosnek i dymkę, oczyść, drobno pokrój i podsmaż na oliwie. Dodaj 1 szkl. wody, sól, curry i zagotuj. Zdejmij z ognia wsyp kaszkę kuskus i wymieszaj. Z papryki odkrój wierzch, wydrąż i wypełnij przygotowanym farszem. Faszerowane papryki wstaw do naczynia do zapiekania i podlej szklanką rosołu, zapiekaj ok 15 min. temp. 170°C. Masło rozgrzej, posyp mąką i zrób zasmażkę, wklej pozostałą część rosołu i gotuj przez chwilę. Dodaj posiekaną bazylię, dopraw przyprawami. Upieczone papryki podawaj z sosem.
Kupiec
Marka | Kupiec |
Kasza kuskus to drobna kaszka z wysokogatunkowych partii pszenicy durum, poddana gotowaniu na parze, co znacznie skraca czas jej przyrządzania. Znakomicie smakuje zarówno na zimno jak i na gorąco. Warto spożywać Kaszę Kuskus, gdyż: nie wymaga gotowania, charakteryzuje się błyskawicznym sposobem przyrządzania; zawiera dużą ilość łatwo przyswajalnych przez organizm białek i minimalną ilość tłuszczu; pszenica, z której wytwarzany jest kuskus działa wzmacniająco na serce, nerki i wątrobę; jest bardzo zdrowym i praktycznym dodatkiem do wszelkiego rodzaju zup, sałatek, deserów lub jako dodatek do drugich dań; pasuje także do różnych sosów: pomidorowego, grzybowego, chrzanowego, koperkowego itp.; równie smaczny na ciepło jak i na zimno jako składnik wielu oryginalnych sałatek; jest lekkim a jednocześnie sycącym posiłkiem;
Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl
Jakość Sprawdzona TÜV Rheinland
www.tuv.pl
Wyprodukowano w Polsce