BAKALLAND
Masa makowa z bakaliami
Najniższa cena: 8,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Masa makowa z bakaliami Bakalland to doskonałej jakości gotowa masa makowa wykonana według tradycyjnego przepisu. Swój wyjątkowy smak zawdzięcza starannie dobranym składnikom – rodzynkom, skórce pomarańczowej, figom oraz orzechom włoskim.
Masa makowa Bakalland nadaje ciastom odpowiedni smak i delikatną konsystencję. Wszystko to dzięki trzykrotnie mielonemu makowi. Jedno opakowanie zawiera dwie porcje produktu.
Masa makowa Bakalland – szybki sposób na świąteczny makowiec:
idealna do makowca
Dobra i polska firma
Masa makowa z bakaliami
Najniższa cena: 8,99 zł
Daktyle suszone (całe owoce)
Najniższa cena: 3,79 zł
21% taniej
Migdały łuskane
Najniższa cena: 7,55 zł
Popcorn solony
Najniższa cena: 2,85 zł
Baton zbożowy z żurawiną i pomarańczą
Najniższa cena: 1,95 zł
Mieszanka orzechów
Najniższa cena: 9,99 zł
Baton zbożowy 5 orzechów z polewą kakaowo-mleczną
Najniższa cena: 1,95 zł
Kids Baton zbożowy mleczna krówka
Najniższa cena: 1,99 zł
50% taniej
Żurawina (całe owoce)
Najniższa cena: 5,49 zł
Mieszanka orzechów
Najniższa cena: 8,99 zł
Orzechy włoskie
Najniższa cena: 14,99 zł
Popcorn serowy
Najniższa cena: 2,85 zł
Mieszanka orzechy & owoce kusząca słodycz
Najniższa cena: 11,99 zł
Baton zbożowy wiśnia i limonka
Najniższa cena: 2,65 zł
44% taniej
Słonecznik łuskany
Najniższa cena: 3,99 zł
50% taniej
Kids Baton zbożowy kakao & mleko
Najniższa cena: 1,95 zł
49% taniej
Chrupiąca sałatka - prażony mix (słonecznik, dynia, pinia)
Najlepiej spożyć przed końcem: data i nr partii na wieczku lub denku. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 48 godzin.
48
ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa
FoodWell Sp. z o.o., ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.foodwell.pl
Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje produktu
*RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Bakalland
Marka | Bakalland |
Produkt dostępny w naszej ofercie powstaje z wysokiej jakości, wyselekcjonowanych ziaren, które następnie są poddawane dwukrotnemu mieleniu. Dzięki temu masa uzyskuje zwartą, delikatnie wilgotną konsystencję i stanowi idealny dodatek do ciast i deserów. Do masy makowej dodajemy także wyśmienitą kompozycję słodkich i pachnących bakalii, dzięki czemu wszystkie zapachy idealnie się uzupełniają i tworzą razem oryginalny aromat. Tak przygotowana masa jest gotowa do wykorzystania i nie trzeba do niej już nic dodawać. Dzięki temu świetnemu składnikowi zaoszczędzisz dużo czasu na samodzielnej obróbce maku, a w rezultacie - na robieniu ciasta. Masa makowa - składnik wyśmienitych wypieków Masa makowa to składnik kilku wigilijnych wypieków, a także niektórych potraw. Tradycyjny makowiec lub drożdżowa strucla makowa to wyśmienite ciasta, bez których wiele osób nie wyobraża sobie świąt Bożego Narodzenia. Kutia to kolejny przysmak, którego głównym składnikiem - poza kluskami - jest masa makowa. Wystarczy dodać odrobinę miodu i jedna z wigilijnych potraw jest gotowa w kilka chwil. Na bazie maku z dodatkiem bakalii można także stworzyć inne rozpływające się w ustach desery, chętnie przygotowywane na wiele okazji. Tort makowy z kremem kakaowym warto przyrządzić na urodziny najbliższych, a słodki seromakowiec - na niedzielną wizytę przyjaciół.
Bakalland to wiodąca w Polsce, specjalizująca się w produkcji wysokiej jakości produktów spożywczych. Dzięki dbałości o jakość surowców oraz nowoczesnym technologiom produkcji, marka zdobyła zaufanie konsumentów, oferując im zdrowe i smaczne produkty.
Wspieramy Ukrainę
Makowiec z żurawiną
Ciasto:
- 1/5 kostki do pieczenia Kasia
- 2 szklanki mąki
- 1/3 szklanki cukru
- 1/2 szklanki mleka
- 2 duże jajka
- 20 g drożdży
- 1 cukier wanilinowy
- szczypta soli
Nadzienie:
- 550 g masy makowej Bakalland
- 50 g orzechów włoskich Bakalland
- 50 g suszonej żurawiny Bakalland
- 2 łyżki kaszy mannej
- 1 duże jajko
1. Przygotowujemy rozczyn: W misce kruszymy drożdże, dodajemy po łyżce cukru i mąki oraz tyle letniego mleka, by rozczyn miał gęstość śmietany. Mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
2. Do miski wsypujemy resztę mąki, cukier, cukier wanilinowy, jajka i sól. Wlewamy rozczyn i resztę mleka. Wszystko mieszamy mikserem. Na koniec dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną Kasię. Zagniatamy, aż ciasto zacznie odchodzić od rąk. Całość przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia.
3. Orzechy siekamy i mieszamy z żurawiną i roztrzepanym jajkiem. Dodajemy do masy makowej razem z kaszą manną.
4. Gdy ciasto podwoi objętość, rozwałkowujemy je na papierze do pieczenia na prostokątny placek. Na cieście rozsmarowujemy masę makową i zwijamy ciasto w roladę.
5. Ciasto przekładamy razem z papierem do podłużnej foremki i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia.
6. Makowiec wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 160°C ok. 40 min.
Kasia
Więcej przepisów znajdziesz na
www.mojeciasto.pl
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów