Tradycyjna wędzarnia w sercu Mazur

Wędzarnia Marózek położna jest w sercu Mazur i prowadzona przez rodzinę Zakrzewskich, którzy kultywują tradycje rybackie od trzech pokoleń. Wędzarnia oferuje Klientom wysokiej jakości wędzone ryby, wędliny oraz specjały przygotowane zgodnie z tradycyjnymi recepturami.
Całą rodziną pracujemy nad dostarczaniem Klientom najlepszych produktów, które naprawdę im smakują! ~ Czesław Zakrzewski

Jaja prosto od szczęśliwych kur

Wybiegane Kury to rodzinna firma prowadzona przez dwóch braci, położona w otoczeniu wiśniowo-jabłoniowych sadów, w spokojnej okolicy niedaleko Sochaczewa. Specjalizuje się w produkcji jaj pochodzących od kur żyjących na wolnym wybiegu, czyli w warunkach najbardziej zbliżonych do naturalnego środowiska.
Jesteśmy dumni, że możemy dostarczać Klientom najwyższej klasy jaja dbając jednocześnie o dobre samopoczucie kurek. ~ Tomasz Brzozowski

Naturalne miody z polskich pasiek

Nasza firma to rodzinna pasieka z wieloletnimi tradycjami, która oferuje swoim Klientom miody pszczele i produkty wytwarzane na bazie miodu. Ich jakość gwarantują tradycyjne receptury oraz polskie pochodzenie.W naszej ofercie dominują miody z kujawskich pasiek, które cenione są za wyjątkowe walory smakowe.
Przewagą naszych miodów jest ich naturalne, polskie pochodzenie oraz doświadczenie pracowników, którzy je przygotowali! ~ Joanna Pawłowska-Tyszko

Delikatna wołowina od polskich hodowców

Tender Meat to dostawca mięs klasy premium do najlepszych polskich restauracji. Naszą wołowinę cechuje kruchość i wyjątkowy smak. Jakość naszych produktów jest efektem współpracy z polskimi gospodarstwami
z Mazowsza i Podlasia, które hodują najlepsze rasy bydła mięsnego, stosują wyłącznie naturalne pasze i dbają o dobrostan zwierząt.
Marka Tender Beef to gwarancja wyjątkowego smaku oraz najwyższej jakości mięs potwierdzona certyfikatem QMP. ~ Alicja Wierzbicka

Tradycja ukryta w smaku

Gospodarstwo Rolne Ziembińscy prowadzone jest przez Pana Piotra od 40 lat. To właśnie tradycja i doświadczenie, w połączeniu z korzystaniem wyłącznie z mleka od własnych krów, są źródłem jakości i smaku naszych produktów.
Rolnictwo trzeba czuć... i nie można mijać się ze swoim powołaniem, a powołaniem rolnika jest dostarczanie ludziom najlepszej żywności. ~ Piotr Ziembiński

Soki z najlepszych jabłek znad Dunajca

Położone na wzgórzach Beskidu Sądeckiego i Wyspowego sady są źródłem najlepszych owoców, z których produkowane są soki Tłoczni Maurera. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu oraz tradycyjnym metodom tłoczenia na zimno możemy oferować Klientom naturalne i zdrowe soki.
Naszą największą przewagą jest dostęp do pysznych owoców z beskidzkich sadów położonych nad Dunajcem. ~ Krzysztof Maurer

Ręcznie robione bałkańskie przysmaki

Jesteśmy bałkańską piekarnią o rzemieślniczym charakterze. W lokalu na warszawskiej Pradze codziennie, od 5 lat, ręcznie przygotowujemy
i wypiekamy bałkańskie przysmaki, aby mogły cieszyć także polskie podniebienia. Naszą specjalnością jest burek, który serwujemy także
w wersjach wegańskich.
Kuchnia bałkańska to świeże składniki, oryginalne, ale proste receptury oraz.. solidne porcje! Zapraszam do spróbowania! ~ Dominik Krawczyk

Najstarsza w Polsce palarnia kawy

Pluton to najstarsza polska marka kawy. Powstała w 1882 roku w Warszawie, gdzie przetrwała dwie wojny światowe, ale na ponad 60 lat zniknęła z rynku. Tak jak w dwudziestoleciu międzywojennym, ziarna kawy tworzące mieszanki Pluton palone są powoli, rzemieślniczą metodą w bębnowych piecach i pakowane bezpośrednio po paleniu.
Nasza rodzinna przygoda z kawą rozpoczęła się w 1882 roku, kiedy mój dziadek Tadeusz Tarasiewicz otworzył pierwszą w Polsce palarnię kawy, którą nazwał „Pluton". ~ Kordian Tarasiewicz

Na makaronie znamy się od pokoleń

Makaroniarnia POLMAK to rodzinna firma założona w 1995 r. przez Grzegorza i Różę Polaków. Firma powstała w Ludwinie, małej miejscowości oddalonej o 30 km od Lublina. Od 20 lat łączymy doświadczenie i wiedzę kilku pokoleń. Pragniemy zafundować Państwu podróż w czasie – zaprosić do czasów dzieciństwa, do czasów smaku makaronu przygotowywanego przez Państwa babcię lub mamę.
Nasz makaron pochodzi z przepisu prababci Heleny a ona zawsze powtarzała, że makaron domowy robi się z jajami. ~ Grzegorz Polak

Oleje tłoczone ze smakiem

Jesteśmy polską tłocznią, która za cel stawia sobie produkcję najwyższej jakości naturalnych olejów, tłoczonych na zimno. Zakup ziaren i nasion od zaprzyjaźnionych rolników z rejonu Kaszub daje nam pewność otrzymania najcenniejszych surowców. Oleje Oliwia Kaszubska to jakość i tradycja zamknięte w butelce.
Zaufanie do ludzi i produktu jest podstawą udanego biznesu ~ Janusz Manicki

Tradycyjne przetwory rybne z Roztocza

Gospodarstwo Rybackie SmolinFish jest firmą rodzinną, której historia sięga 1887r. Posiadamy własną hodowlę oraz manufakturę, w której przetwarzamy nasze ryby. Ryby wykorzystywane do produkcji naszych wyrobów pochodzą z Gospodarstwa Rybackiego Zarząd Dóbr Smolin w Rudzie Różanieckiej, które znajduje się na Roztoczu, na bardzo czystym ekologicznie obszarze Natura 2000. Nasze karpie żyją w stawach o piaszczystym dnie i jedzą wyłącznie pokarm naturalny oraz zboże
Wszystkie nasze produkty są wykonane domowymi metodami, z naturalnych składników, bez konserwantów ani sztucznych dodatków ponieważ są Z NATURY WYŁOWIONE ~ Agnieszka Andruszewska

Zdrowy i naturalny skład

Zdrowa Micha to rodzinna manufaktura piekarnicza. W naszej piekarni olbrzymią wagę przykładamy do składu i smaku wypieków. W piekarni korzystamy z dobrodziejstw Podlasia i wypieki opieramy wyłącznie o polskie ziarna. Wszystkie wypieki robimy ręcznie. Jesteśmy certyfikowanym zakładem bezglutenowym, a w naszej ofercie można znaleźć także produkty wegańskie.
Często dzwonią lub piszą klienci, że właśnie takich produktów długo szukali, że dzieci chętnie jedzą – to daje olbrzymią moc i zadowolenie z tego co robimy ~ Magdalena Urbanowicz

Naturalne wędliny i przetwory prosto z Roztocza

Wszystko co dobre powstaje w wyniku ciężkiej pracy. Jesteśmy konsekwentni w doborze najlepszych surowców, w kultywowaniu tradycji i wieloletnich przepisów oraz kontrolowaniu produkcji na każdym etapie. Za cel naszej działalności obraliśmy sobie produkcję naturalnych wędlin oraz przetworów. Bazujemy na produktach pochodzących z polskich, lokalnych hodowli i upraw oraz na tradycjach słonecznego Roztocza. Miarą jakości naszych produktów jest uznanie i zadowolenie Klientów.
Farmy Roztocza swoją strategię opierają na wieloletnim doświadczeniu i współpracy. Nasze produkty to wyjątkowy smak i najwyższa jakość, potwierdzone certyfikatem produkcji ekologicznej ~ Krystian Wolanin

Fit & vege słodycze bez glutenu i cukru

Naszym celem było stworzenie produktów na wysokiej jakości składnikach i o przemyślanym, policzonym składzie, które będą pełnowartościowym posiłkiem kieszonkowym. Jesteśmy dumni z tego, że robimy coś, w co wierzymy w 100%.
Moją miłością są słodycze i zdrowy tryb życia, dlatego stworzyłem takie, które można jeść na co dzień z korzyścią dla zdrowia ~ Paweł Malicki

Pierwszy w Polsce roślinny „rzeźnik”

Bezmięsny to rodzinna firma, od 2016 roku oferująca wysokiej jakości alternatywy dla mięs. Bezmięsa to w 100% roślinne produkty, które smakiem, zapachem i fakturą niesamowicie przypominają swe mięsne pierwowzory.
Nasze Bezmięsa są dużo mniej kaloryczne od oryginału, a równie pyszne! Ich dodatkowym atutem jest wysoka zawartość białka. ~ Igor Sadurski i Rafał Czech

Ekologiczne kaszki dla całej rodziny

Firma HELPA to owoc pracy dwóch mam – lekarza i dietetyka, których marzeniem było, aby każda mama miała dostęp do naturalnej żywności dla całej rodziny. Nasza linia Czary Mamy to ekologiczne kaszki do gotowania. Produkty firmy HELPA to nasz sposób na zdrowe rodzicielstwo.
Promujemy produkty, w które całkowicie wierzymy, ponieważ tworzyliśmy je z myślą o sobie i swoich najbliższych. ~ Aleksandra Budzowska

Rewolucyjna roślinna alternatywa dla sera

Ser to podstawowy produkt spożywczy, znany na całym świecie od tysięcy lat. Rodzinna firma Wege Siostry, stosując tradycyjne metody serowarstwa, tworzy w 100% roślinną alternatywę dla sera. Nasze produkty, tworzone w podwarszawskiej manufakturze, zawierają żywe kultury bakterii, których dobroczynny wpływ na zdrowie jest nie do przecenienia.
Zależy nam na tym, aby nasze pyszne, roślinne produkty trafiły do wszystkich osób, nie tylko tych stosujących dietę wegańską. ~ Magda i Zuzanna Rzymanek