KOKTAJLE KRAFTOWE… ZAWSZE TAM GDZIE TY!

Szczecińska manufaktura produkująca bezalkoholowe mix-y do przygotowywania drinków w domu. Wytwarzane ręcznie przez zawodowych barmanów z ponad 15 letnim doświadczeniem, którzy na co dzień pracują w jednym z top 5 najlepszych cocktail barów w Polsce - szczecińskich "17 Schodach".
Nasze koktajle są tworzone z myślą o ludziach, którzy chcą czegoś więcej niż standardowe dopełnienie. 100% naturalne, wegańskie i bez konserwantów. ~ Michał Łoziński

Tradycja, która wychodzi naprzeciw codzienności

Ciasto, które wyrasta przez 24 godziny, pomidory San Marzano uznane za jedne z najlepszych na świecie, wędliny sprowadzane bezpośrednio z Włoch. Właściciele warszawskiej pizzerii Ciao a Tutti przyzwyczaili wszystkich do uprawiania sztuki wysokich lotów. Tym razem zamknęli jakość, która ich charakteryzuje, w pudełku, z którego, kiedy tylko chcecie, możecie wyjąć przygotowany przez nich ręcznie, kawałek Neapolu.
Naszą mocną stroną jest zaangażowanie w pozyskiwanie produktów. Sprowadzamy je z Włoch, odwiedzamy gospodarstwa, z którymi współpracujemy. To wielki przywilej móc dzielić się z innymi ludźmi naszą pasją. ~ Michał Wesołowski i Mikołaj Romanowicz

Ręcznie robione bałkańskie przysmaki

Jesteśmy bałkańską piekarnią o rzemieślniczym charakterze. W lokalu na warszawskiej Pradze codziennie, od 7 lat, ręcznie przygotowujemy
i wypiekamy bałkańskie przysmaki, aby mogły cieszyć także polskie podniebienia. Naszą specjalnością jest burek, który serwujemy także
w wersjach wegańskich.
Kuchnia bałkańska to świeże składniki, oryginalne, ale proste receptury oraz... solidne porcje! Zapraszam do spróbowania! ~ Dominik Krawczyk

ZAKRĘCONE - prosty sposób na pyszny wegański obiad

ZAKRĘCONE to pomysł dwóch wegańskich kucharzy z miłością do gotowania, kiszenia i fermentowania. Wszystkie produkty wykonujemy sam, nie używamy konserwantów i korzystamy wyłącznie z najwyższej jakości produktów od lokalnych dostawców.
Naszą przewagą jest wieloletnie doświadczenie zdobyte w topowych Warszawskich wegańskich restauracjach oraz pasja i miłość do gotowania. ~Łukasz Sekuła ~Grzegorz Dereń

Smaczne, zdrowe, buliony Rosolove. Pstryk i gotowe.

Jesteśmy restauratorami, którym zabrakło czasu, żeby gotować w domu. Wiemy, jak tworzyć najlepsze dania, sosy i wywary. Gotowanie dobrego bulionu zajmuje dużo czasu a szukanie lokalnych, jakościowych składników jeszcze dłużej. Teraz gotując zdrowo i pysznie, nie potrzebujesz już całego dnia. Buliony Rosolove, daj sobie więcej czasu.
W Rosolove znamy się jeszcze z warszawskiej podstawówki. Pandemia dała nam w kość więc, wspieraj lokalesów, kup nasz bulion Rosolove i delektuj się zaoszczędzonym czasem. ~ Norbert Redkie i Hubert Karsz