KOKTAJLE KRAFTOWE… ZAWSZE TAM GDZIE TY!

Szczecińska manufaktura produkująca bezalkoholowe mix-y do przygotowywania drinków w domu. Wytwarzane ręcznie przez zawodowych barmanów z ponad 15 letnim doświadczeniem, którzy na co dzień pracują w jednym z top 5 najlepszych cocktail barów w Polsce - szczecińskich "17 Schodach".
Nasze koktajle są tworzone z myślą o ludziach, którzy chcą czegoś więcej niż standardowe dopełnienie. 100% naturalne, wegańskie i bez konserwantów. ~ Michał Łoziński

Tradycja, która wychodzi naprzeciw codzienności

Ciasto, które wyrasta przez 24 godziny, pomidory San Marzano uznane za jedne z najlepszych na świecie, wędliny sprowadzane bezpośrednio z Włoch. Właściciele warszawskiej pizzerii Ciao a Tutti przyzwyczaili wszystkich do uprawiania sztuki wysokich lotów. Tym razem zamknęli jakość, która ich charakteryzuje, w pudełku, z którego, kiedy tylko chcecie, możecie wyjąć przygotowany przez nich ręcznie, kawałek Neapolu.
Naszą mocną stroną jest zaangażowanie w pozyskiwanie produktów. Sprowadzamy je z Włoch, odwiedzamy gospodarstwa, z którymi współpracujemy. To wielki przywilej móc dzielić się z innymi ludźmi naszą pasją. ~ Michał Wesołowski i Mikołaj Romanowicz

WEKOWNIA – Restauracyjne Weki Rzemieślnicze

Wartościowe i pyszne produkty WEKOWNI, przygotowane są z NAJLEPSZYCH surowców pochodzących od LOKALNYCH i sprawdzonych dostawców. Smaki tradycyjnych potraw i znane od lat dania restauracyjne postanowiliśmy zamknąć w szklanych słojach, stosując tradycyjną metodę konserwacji, czyli pasteryzację. Dzięki temu procesowi możemy zatrzymać wyjątkowy smak naszych potraw na dłużej.
WEKOWNIA = ZERO KOMPROMISÓW – wyselekcjonowane i wartościowe produkty, uczciwy skład, bez ulepszaczy, sztucznych konserwantów i chemicznych barwników. ~Anna Grabarek

Ręcznie robione bałkańskie przysmaki

Jesteśmy bałkańską piekarnią o rzemieślniczym charakterze. W lokalu na warszawskiej Pradze codziennie, od 7 lat, ręcznie przygotowujemy
i wypiekamy bałkańskie przysmaki, aby mogły cieszyć także polskie podniebienia. Naszą specjalnością jest burek, który serwujemy także
w wersjach wegańskich.
Kuchnia bałkańska to świeże składniki, oryginalne, ale proste receptury oraz... solidne porcje! Zapraszam do spróbowania! ~ Dominik Krawczyk

ZAKRĘCONE - prosty sposób na pyszny wegański obiad

ZAKRĘCONE to pomysł dwóch wegańskich kucharzy z miłością do gotowania, kiszenia i fermentowania. Wszystkie produkty wykonujemy sam, nie używamy konserwantów i korzystamy wyłącznie z najwyższej jakości produktów od lokalnych dostawców.
Naszą przewagą jest wieloletnie doświadczenie zdobyte w topowych Warszawskich wegańskich restauracjach oraz pasja i miłość do gotowania. ~Łukasz Sekuła ~Grzegorz Dereń