ŻABCZYŃSCY To ta!
Mąka żytnia razowa (typ 2000)
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
To pełnoziarnista mąka uzyskiwana z przemiału całych ziaren. Zawiera otręby i błonnik, jest delikatniejsza w smaku od klasycznej mąki razowej. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika dzięki czemu przez dłuższy czas organizm nie odczuwa głodu.
Mąka żytnia razowa (typ 2000)
Mąka pszenna razowa (do wypieku domowego chleba - typ 1850)
Kasza jaglana
Najniższa cena: 4,79 zł
Ryż Basmatii z Indii (4x100g)
Najniższa cena: 8,99 zł
Ryż Basmati z Pakistanu (4x100g)
Najniższa cena: 7,49 zł
Ryż Basmati z Indii
Najniższa cena: 17,99 zł
Kasza pęczak kujawski
Kasza bulgur z vermicelli
Kasza bulgur (4x100g)
Kuskus perłowy
Skrobia ziemniaczana
Kasza orkiszowa (4x100g)
Soczewica czerwona
Soczewica zielona
Pieczywo chrupkie żytnie Cripsy Vegan 8 warzyw
Pieczywo chrupkie Crispy żytnie z kozim serem i rozmarynem
Pieczywo chrupkie Crispy żytnie z pomidorami i bazylią
Mąka owsiana
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
MELVIT S.A. ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa Zakład produkcyjny: ul. Nowowiejska 35 Kruki 07-415 Olszewo - Borki
ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa
Kraj pochodzenia: Polska.
www.thermomix.pl
Melvit
Marka | Melvit |
Nazwa funkcjonalna Mąka pszenna razowa do wypieku domowego chleba
Przygotujesz w Thermomixie Chleb żytni razowy Składniki: 450 ml wody, 450 g mąki pszennej razowej Melvit, 220 g mąki żytniej Melvit, 40 g drożdży, 2 łyżeczki soli, 1 łyżka oleju, 1 łyżeczka cukru. Sposób przygotowania: Do Thermomixa wlać 450 ml wody, dodać 40 g świeżych drożdży i łyżeczkę cukru, podgrzać czas 2 min/37°C/obroty 2. Dodać 450 g mąki pszennej razowej Melvit, 220 g mąki żytniej Melvit, 2 łyżeczki soli, łyżkę oleju, wyrobić czas 2 min. Ciasto przełożyć do innego naczynia, pozostawić do wyrośnięcia na około 40 min., następnie przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia (około 37 x 12 x 7 cm). Piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temp. 200°C przez 50-60 minut. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić chleb w formie na około 10 min., następnie wyjąć i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00