BONDUELLE
Mieszanka grzybów mrożona
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mrożone grzyby od marki Bonduelle 1 kg to mieszanka, która stanowi doskonałą podstawę dla zupy grzybowej, aromatycznego sosu, i dań głównych. W skład kompozycji wchodzi maślak zwyczajny, boczniak, shitake oraz łuskwiak. Grzyby są jędrne i nie rozpadają się po podgrzaniu, dzięki czemu przygotujesz danie nie tylko pyszne ale też pięknie prezentujące się na stole.
Opakowanie 1kg
Mieszanka grzybów mrożona
Groszek zielony mrożony
Kukurydza Złocista BIO
Kukurydza złocista
Kukurydza złocista (2x85g)
Najniższa cena: 4,99 zł
Fasolka szparagowa zielona cała mrożona
Mieszanka chińska mrożona
Fasolka szparagowa żółta cała mrożona
Ryż w 100% z kalafiora
Fasola czerwona Kidney
Groszek konserwowy
Szpinak w liściach mrożony
Fasolka szparagowa zielona cięta mrożona
Kukurydza złocista
Kiełki fasoli mung
Cieciorka (2x80g)
Najniższa cena: 6,29 zł
Kukurydza złocista
Przechowywanie produktu przed otwarciem: W mroźni lub zamrażalniku (-18°C): kilka miesięcy przestrzegając daty BB podanej na opakowaniu.
Nie zamrażać ponownie produktu rozmrożonego.
Przechowywanie produktu po otwarciu: W chłodni lub lodówce (0 à +3°C): 24 h
Sposób przygotowania:
Na patelni: smażyć 7 minut z dodatkiem tłuszczu, bez uprzedniego rozmrażania
Rekomendowany przepis na ZUPĘ GRZYGOWĄ:
SKŁADNIKI (4 porcje):
Włoszczyzna 1000 ml
Mieszanka Grzybów 400 g
Białe wino 200 ml
Olej 40 ml
Sok z cytryny 20 ml
Gałka muszkatołowa szczypta
Kwaśna śmietana 125 ml
Żółtko 1 szt.
Cebula 100 g
Koperek do dekoracji
Ciasto francuskie 1 arkusz
Sól, pieprz do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Grzyby podsmażyć z cebulą, a następnie zalać bulionem zrobionym z włoszczyzny i winem. Całość przyprawić, dodać sok z cytryny. Śmietanę połączoną z żółtkiem dodać do zupy, nie gotować. Zupę zapiec pod ciastem francuskim w 200°C, około 8 min. Udekorować koperkiem.
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00