BONDUELLE
Mieszanka grzybów mrożona
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mrożone grzyby od marki Bonduelle 1 kg to mieszanka, która stanowi doskonałą podstawę dla zupy grzybowej, aromatycznego sosu, i dań głównych. W skład kompozycji wchodzi maślak zwyczajny, boczniak, shitake oraz łuskwiak. Grzyby są jędrne i nie rozpadają się po podgrzaniu, dzięki czemu przygotujesz danie nie tylko pyszne ale też pięknie prezentujące się na stole.
Opakowanie 1kg
Mieszanka grzybów: maślak zwyczajny (Suillus luteus) (30%), boczniaki (Pleurotus ostreatus) (30%), shitake (Lentinus edodes, zawiera naturalnie występujące siarczyny) (25%), łuskwiak (Pholiota mutabilis) (15%).
OBECNOSĆ: Ziarna sezamu i produkty zawierające ziarna sezamu
Mieszanka grzybów mrożona
Kukurydza złocista
Groszek konserwowy
Pieczarki marynowane tradycyjne
Kukurydza złocista
Groszek konserwowy tradycyjny
Fasola czerwona Kidney
Fasolka szparagowa zielona cała mrożona
Fasolka szparagowa żółta cała mrożona
Groszek zielony mrożony
Groszek konserwowy drobny
Fasola biała
Kukurydza złocista
Cieciorka
Groszek drobny
Groszek drobny
Kukurydza złocista z groszkiem
Przechowywanie produktu przed otwarciem: W mroźni lub zamrażalniku (-18°C): kilka miesięcy przestrzegając daty BB podanej na opakowaniu.
Nie zamrażać ponownie produktu rozmrożonego.
Przechowywanie produktu po otwarciu: W chłodni lub lodówce (0 à +3°C): 24 h
Sposób przygotowania:
Na patelni: smażyć 7 minut z dodatkiem tłuszczu, bez uprzedniego rozmrażania
Rekomendowany przepis na ZUPĘ GRZYGOWĄ:
SKŁADNIKI (4 porcje):
Włoszczyzna 1000 ml
Mieszanka Grzybów 400 g
Białe wino 200 ml
Olej 40 ml
Sok z cytryny 20 ml
Gałka muszkatołowa szczypta
Kwaśna śmietana 125 ml
Żółtko 1 szt.
Cebula 100 g
Koperek do dekoracji
Ciasto francuskie 1 arkusz
Sól, pieprz do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Grzyby podsmażyć z cebulą, a następnie zalać bulionem zrobionym z włoszczyzny i winem. Całość przyprawić, dodać sok z cytryny. Śmietanę połączoną z żółtkiem dodać do zupy, nie gotować. Zupę zapiec pod ciastem francuskim w 200°C, około 8 min. Udekorować koperkiem.