VIGO
Kombucha Jagody Acai
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Fermentowany, niepasteryzowany napój herbaciany.
Delikatnie musujący.
Bardzo orzeźwiający.
O przyjemnym kwaskowym smaku.
Idealny na każdą porę roku.
Kombuchę otrzymuje się w wyniku naturalnej fermentacji herbaty, cukru trzcinowego oraz drożdży SCOBY (ang. Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast), zwaną potocznie grzybkiem. Proces ten przebiega w temperaturze pokojowej zwykle ok. 14 dni, w trakcie powstaje wiele związków bioaktywnych.
W każdej butelce kombuchy możemy znaleźć błonnik, kwasy organiczne (np. glukuronowy i L-mlekowy), witaminy: z grupy B i C, polifenole, etanol, oraz składniki mineralne – tj. miedź, żelazo, mangan, potas, cynk.
UWAGA
Nasze kombucze to produkt niepasteryzowany (bez konserwantów i sztucznych barwników), w stałym procesie fermentacji. Jeżeli napój w trakcie otwierania wypłynie, bądź zagazuje się, to jak najbardziej normalne. Przed spożyciem schłodź kombuczę w lodówce, zatrzyma to proces nadmiernego gazowania i fermentacji oraz podkręci walory smakowe.
*Ilość cukru może ulec zmianie, w procesie fermentacji bakterie przekształcają cukier (który dodaliśmy przed rozpoczęciem tego procesu) w kwasy organiczne.
Spożycie: 120ml dziennie początkowo, polecamy zacząć od mniejszych ilości ze względu na to ze to, że produkt jest fermentowany.
Napar z zielonej herbaty* (woda, cukier trzcinowy*, zielona herbata* 1%, żywe kultury bakterii*), napar z mięty* 10% (woda, cukier trzcinowy*, mięta*), syrop różany* 1,6 % (cukier*, woda, kwas: kwas cytrynowy, naturalny aromat z płatków róży, ekstrakt z kwiatów róży*,koncentrat soku z czarnej marchwi*), sok z granatu* 1,6 %.
*certyfikowany składnik ekologiczny
Może zawierać: soję, gorczycę, seler, orzechy w tym migdały, orzeszki ziemne, sezam.
Kombucha Jagody Acai
Kombucha Mango + Marakuja BIO
Kombucha z ogórkiem i kolendrą BIO
Kombucha Yerba Mate BIO
Kombucha ekologiczna truskawkowa BIO
Kombucha ekologiczna lawendowa BIO
Original Kombucha
Kombucha z imbirem i acerolą BIO
Kombucha Kurkuma + Imbir BIO
Kombucha Schisandra
Kombucha Orginal
Kombucha Marakuja
Rooibos Kombucha
Yerba Mate Kombucha
Ekologiczna kombucha lawendowa BIO
Kombucha ekologiczna truskawkowa BIO
Kombucha ekologiczna lawendowa BIO
Ekologiczny złoty zakwas z buraków z kurkumą imbirem i cytryną BIO
Kimchi tradycyjne BIO
Kimchi delikatne BIO
Kimchi ostre BIO
Kimchi dla bąbelków BIO
Włoska zupa jarzynowa z pomidorami pelati i groszkiem BIO
Ocet jabłkowy BIO
Ekologiczna kombucha lawendowa BIO
Kombucha ekologiczna mięta-róża-granat BIO
Przechowywać w lodówce w temperaturze od +2°C do +8°C.
Ekologiczna Przetwórnia Mikołaj Bator
ul. Stryjska 24, 81-506 Gdynia, Polska
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00