FOURNIL DE PIERRE
Croissant 6 szt.
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Delikatne pastéis de nata to maślane babeczki budyniowe, wypiekane z ciasta francuskiego. W 2009 r. Guardian umieścił Pastel de Nata na liście 50 największych przysmaków świata.
W Portugalii uznany za jeden z siedmiu cudów kulinarnych.
Nadzienie (64%): MLEKO, cukier, żółtko JAJKA, mąka PSZENNA, skrobia kukurydziana.
Ciasto (36%): mąka PSZENNA (GLUTEN), margaryna [(oleje roślinne (słonecznikowy), tłuszcze roślinne (palmowy, kokosowy), woda, emulgator (mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych E471, lecytyna słonecznikowa E322), regulator kwasowości (kwas cytrynowy E330), barwnik (karoteny E160ai)], woda, sól.
Zawiera: MLEKO, JAJKA, GLUTEN.
Może zawierać: SOJE, ORZECHY.
Croissant 6 szt.
Croissant z nadzieniem z orzechów laskowych i czekoladą 3 szt.
Bułeczka maślana z czekoladą 6 szt.
Pancakes mrożone
Croissant z nadzieniem morelowym 6 szt.
Makaroniki (mrożone) 8 szt.
Pastel De Nata Portugalskie babeczki budyniowe mrożone 4szt
Pastel De Nata Portugalskie babeczki budyniowe z czekoladą mrożone 4szt
Pastel De Nata Portugalskie babeczki budyniowe z czekoladą mrożone 4szt
przechowywać w temperaturze minimum - 18 °C
Przechowywać ciastka zamrożone w temperaturze -18ºC - Umieść ciastka bezpośrednio z zamrażarki, wciąż wewnątrz foremek; - Nie ma potrzeby rozmrażania!Rozgrzej piekarnik/piec do 230ºC - Aby uzyskać lepsze rezultaty, umieść foremki na dolnej kratce piekarnika, ponieważ wspomaga to proces karmelizacji. Pozwól ciastkom piec się przez 10 do 12 minut - Po tym czasie wyjmij ciastka z piekarnika i, gdy są gorące, wyjmij je z foremek i odłóż. Zachowaj ostrożność, ciastka są bardzo gorące. Po 10 minutach, kiedy ciastko lekko ostygnie i odpocznie, będzie gotowe do podania.