APETINA
Ser tarty Cheddar z Mozarellą
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Jeden z najbardziej znanych serów twardych na świecie.
Jest to ser produkowany z odtłuszczonego niepasteryzowanego mleka krowiego, w kręgach o wadze ok. 40 kg. Okres dojrzewania wynosi 24 miesiące.
Dzięki tak długiemu dojrzewaniu, podczas którego ser jest regularnie odwracany i szczotkowany, nabiera on niepowtarzalnego, bogatego, lekko owocowego (podobny do smaku świeżego ananasa) i pikantnego smaku.
Aromat jest słodki a barwa słomkowa.
Produkowany jest w wyselekcjonowanych, niewielkich gospodarstwach, poddawanych surowym kontrolom jakościowym.
Tarty Parmigiano jest doskonały do makaronów i zapiekanek, risotto oraz do innych włoskich dań. Jest także składnikiem pesto.
mleko krowie pasteryzowane, sól, podpuszczka, konserwant - lizozym (białko jaja kurzego)
Ser tarty Cheddar z Mozarellą
Ser tarty Parmigiano Reggiano
Ser tarty Grana Padano D.O.P.
Ser włoski Corregio wiórki
Ser tarty Gran Biraghi (typu Grana Padano)
Ser tarty do makaronu
Ser twardy dojrzewający 24-miesięczny (tarty)
Ser żółty miks serów dojrzewających tarty
Ser Irlandzki Cheddar Mix tarty
Ser tarty
Ser Gran Castelli tarty
Mozzarella di Bufala Campana D.O.P.
Najniższa cena: 11,55 zł
Ser Grana Padano (klinek) D.O.P.
Najniższa cena: 19,35 zł
Ser Parmigiano Reggiano (tarty)
Ser Burrata
Ser Parmigiano Reggiano I.G.P. (tarty)
Pecorino Romano ser z mleka owczego twardy w kawałku
Ser Parmigiano Reggiano (klinek) D.O.P.
Przechowywać w temperaturze od 0 °C do +8 °C.