Potwierdzenie Twojej lokalizacji, pozwoli nam lepiej dopasować asortyment produktów i sposób dostawy Twoich zakupów. Więcej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Jeden z najbardziej znanych serów twardych na świecie.
Jest to ser produkowany z odtłuszczonego niepasteryzowanego mleka krowiego, w kręgach o wadze ok. 40 kg. Okres dojrzewania wynosi 24 miesiące.
Dzięki tak długiemu dojrzewaniu, podczas którego ser jest regularnie odwracany i szczotkowany, nabiera on niepowtarzalnego, bogatego, lekko owocowego (podobny do smaku świeżego ananasa) i pikantnego smaku.
Aromat jest słodki a barwa słomkowa.
Produkowany jest w wyselekcjonowanych, niewielkich gospodarstwach, poddawanych surowym kontrolom jakościowym.
Tarty Parmigiano jest doskonały do makaronów i zapiekanek, risotto oraz do innych włoskich dań. Jest także składnikiem pesto.
mleko krowie pasteryzowane, sól, podpuszczka, konserwant - lizozym (białko jaja kurzego)
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1586 | 793 |
Wartość energetyczna (kcal) | 379 | 189.5 |
Białko (g) | 31 | 15.5 |
Węglowodany (g) | 0 | 0 |
Tłuszcz (g) | 28.3 | 14.15 |
Przechowywać w temperaturze od 0 °C do +8 °C.
Zapisz się do newslettera i odbierz 10 zł
Kupon jest jednorazowy i przeznaczony dla nowych subskrybentów.
Aktywuje się przy zakupach od 100 zł.