... Ładowanie ...

Tradycyjna wędzarnia w sercu Mazur

Wędzarnia Marózek położna jest w sercu Mazur i prowadzona przez rodzinę Zakrzewskich, którzy kultywują tradycje rybackie od trzech pokoleń. Wędzarnia oferuje Klientom wysokiej jakości wędzone ryby, wędliny oraz specjały przygotowane zgodnie z tradycyjnymi recepturami.
Całą rodziną pracujemy nad dostarczaniem Klientom najlepszych produktów, które naprawdę im smakują! ~ Czesław Zakrzewski

Jaja prosto od szczęśliwych kur

Wybiegane Kury to rodzinna firma prowadzona przez dwóch braci, położona w otoczeniu wiśniowo-jabłoniowych sadów, w spokojnej okolicy niedaleko Sochaczewa. Specjalizuje się w produkcji jaj pochodzących od kur żyjących na wolnym wybiegu, czyli w warunkach najbardziej zbliżonych do naturalnego środowiska.
Jesteśmy dumni, że możemy dostarczać Klientom najwyższej klasy jaja dbając jednocześnie o dobre samopoczucie kurek. ~ Tomasz Brzozowski

Naturalne miody z polskich pasiek

Nasza firma to rodzinna pasieka z wieloletnimi tradycjami, która oferuje swoim Klientom miody pszczele i produkty wytwarzane na bazie miodu. Ich jakość gwarantują tradycyjne receptury oraz polskie pochodzenie.W naszej ofercie dominują miody z kujawskich pasiek, które cenione są za wyjątkowe walory smakowe.
Przewagą naszych miodów jest ich naturalne, polskie pochodzenie oraz doświadczenie pracowników, którzy je przygotowali! ~ Joanna Pawłowska-Tyszko

Delikatna wołowina od polskich hodowców

Tender Meat to dostawca mięs klasy premium do najlepszych polskich restauracji. Naszą wołowinę cechuje kruchość i wyjątkowy smak. Jakość naszych produktów jest efektem współpracy z polskimi gospodarstwami
z Mazowsza i Podlasia, które hodują najlepsze rasy bydła mięsnego, stosują wyłącznie naturalne pasze i dbają o dobrostan zwierząt.
Marka Tender Beef to gwarancja wyjątkowego smaku oraz najwyższej jakości mięs potwierdzona certyfikatem QMP. ~ Alicja Wierzbicka

Tradycja ukryta w smaku

Gospodarstwo Rolne Ziembińscy prowadzone jest przez Pana Piotra od 40 lat. To właśnie tradycja i doświadczenie, w połączeniu z korzystaniem wyłącznie z mleka od własnych krów, są źródłem jakości i smaku naszych produktów.
Rolnictwo trzeba czuć... i nie można mijać się ze swoim powołaniem, a powołaniem rolnika jest dostarczanie ludziom najlepszej żywności. ~ Piotr Ziembiński

Soki z najlepszych jabłek znad Dunajca

Położone na wzgórzach Beskidu Sądeckiego i Wyspowego sady są źródłem najlepszych owoców, z których produkowane są soki Tłoczni Maurera. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu oraz tradycyjnym metodom tłoczenia na zimno możemy oferować Klientom naturalne i zdrowe soki.
Naszą największą przewagą jest dostęp do pysznych owoców z beskidzkich sadów położonych nad Dunajcem. ~ Krzysztof Maurer

Ręcznie robione bałkańskie przysmaki

Jesteśmy bałkańską piekarnią o rzemieślniczym charakterze. W lokalu na warszawskiej Pradze codziennie, od 5 lat, ręcznie przygotowujemy
i wypiekamy bałkańskie przysmaki, aby mogły cieszyć także polskie podniebienia. Naszą specjalnością jest burek, który serwujemy także
w wersjach wegańskich.
Kuchnia bałkańska to świeże składniki, oryginalne, ale proste receptury oraz.. solidne porcje! Zapraszam do spróbowania! ~ Dominik Krawczyk

Najstarsza w Polsce palarnia kawy

Pluton to najstarsza polska marka kawy. Powstała w 1882 roku w Warszawie, gdzie przetrwała dwie wojny światowe, ale na ponad 60 lat zniknęła z rynku. Tak jak w dwudziestoleciu międzywojennym, ziarna kawy tworzące mieszanki Pluton palone są powoli, rzemieślniczą metodą w bębnowych piecach i pakowane bezpośrednio po paleniu.
Nasza rodzinna przygoda z kawą rozpoczęła się w 1882 roku, kiedy mój dziadek Tadeusz Tarasiewicz otworzył pierwszą w Polsce palarnię kawy, którą nazwał „Pluton". ~ Kordian Tarasiewicz

Na makaronie znamy się od pokoleń

Makaroniarnia POLMAK to rodzinna firma założona w 1995 r. przez Grzegorza i Różę Polaków. Firma powstała w Ludwinie, małej miejscowości oddalonej o 30 km od Lublina. Od 20 lat łączymy doświadczenie i wiedzę kilku pokoleń. Pragniemy zafundować Państwu podróż w czasie – zaprosić do czasów dzieciństwa, do czasów smaku makaronu przygotowywanego przez Państwa babcię lub mamę.
Nasz makaron pochodzi z przepisu prababci Heleny a ona zawsze powtarzała, że makaron domowy robi się z jajami.