Zakupy spożywcze online z dostawą do domu
Kod pocztowy
Mój koszyk
0,00 zł
KategorieKategorie sklepu
Rabatówka
Promocje
Nowości
Kupony rabatowe
Dla Biura
Informacje o dostawieMetody płatności
Warzywa i owoceNabiał, jaja, seryMięso i wędlinyRyby i owoce morzaBIOVegeAlkoholPiekarnia, cukierniaMrożoneSpożywczeSłodycze i przekąskiBakalie, pestki, ziarnaKawa, herbata i kakaoNapojeDzieckoPomysły na prezentArtykuły biuroweDrogeriaŚrodki czystości, chemiaDla zwierzątDom, Ogród, AutoZdrowie

Placki jogurtowe z truskawkami

Składniki:
• ok. 12-15 truskawek
• 240 g mąki orkiszowej jasnej ToTa! lub pszennej
• 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
• 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
• szczypta soli
• 3 jajka
• 370 g rzadkiego jogurtu naturalnego
• 20 g cukru drobnego
• 2 łyżki oleju
• opcjonalnie: laska wanilii

Przygotowanie:
Truskawki umyj, osusz i pozbaw szypułek. Pokrój w dość grube plasterki.
Do miski przesiej mąkę, a następnie proszek do pieczenia, sodę oraz sól. Wymieszaj.
W drugiej misce zmiksuj jogurt z jajkami i olejem. Krótko, tylko do połączenia się składników. Dodaj cukier oraz ziarenka z laski wanilii (jeśli używasz). Wymieszaj. Po czym przesyp suche składniki z pierwszej miski i ponownie, bardzo delikatnie, wymieszaj.
Masę nabieraj łyżką i wykładaj na mocno rozgrzaną, lekko natłuszczoną patelnię. Od razu po wyłożeniu na patelnię, w każdy placek wciśnij po 2-3 plasterki truskawki. Smaż placki z obu stron na rumiano. Po usmażeniu placki wyłóż na chwilę na talerz wyścielony ręczniczkiem papierowym, do lekkiego odsączenia z ewentualnego nadmiaru tłuszczu.
Placki podawaj same/ posypane cukrem pudrem lub z ulubionymi dodatkami.
Dodaj składniki do koszyka


Kremowy twarożek śniadaniowy

Składniki:
• 250 g twarogu śmietankowego
• 120 g śmietanki 36%
• 1/4 cytryny
• 8 sztuk rzodkiewek
• 1/3 ogórka długiego
• sól
• świeżo zmielony pieprz do smaku
• pęczka szczypiorku​
• ½ pęczku koperku

Przygotowanie:
Twaróg zmiksuj na gładką masę blenderem. Zimną śmietankę ubij na puszystą konsystencję i delikatnie wymieszaj z twarogiem. Z ćwiartki umytej i wyparzonej cytryny zetrzyj skórkę. Rzodkiewki oraz ogórek pokrój w drobną kostkę lub cienkie półtalarki. Szczypiorek i koperek posiekaj.
Wszystkie składniki dodaj do twarożku i wymieszaj, aby dobrze się połączyły.
Podawaj ze świeżym pieczywem, np. pełnoziarnistym lub żytnim.
Dodaj składniki do koszyka


Wiosenne placki z twarożkiem i szparagami

Składniki:
Winegret:
• 30 g Musztardy delikatesowej KAMIS
• 50 ml wody
• ½ pęczka natki pietruszki
• 2 łyżki Octu winnego z białego wina KAMIS
• 2 łyżeczki miodu
• 75 ml oleju
Placki:
• 1 kg obranych ziemniaków
• 1 cebula
• 125 g mąki pszennej
• 2 jaja
• 1 opakowanie serka wiejskiego
• olej do smażenia
• 2 łyżeczki Suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem KAMIS
• 8 zielonych szparagów
• 1 łyżka masła
• 1 opakowanie kiełek
• 4 rzodkiewki pokrojone w cienkie plasterki
• Sól morska jodowana w młynku KAMIS do smaku
• Pieprz czarny ziarnisty w młynku KAMIS do smaku

Przygotowanie:
1. W wysokim naczyniu umieść musztardę, wodę, natkę pietruszki, ocet, miód.
2. Zmiksuj wszystko blenderem, dodając powoli olej.
3. Ziemniaki i cebulę zetrzyj na najdrobniejszej tarce, dodaj mąkę, jaja, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
4. Na patelni smaż placki o średnicy ok. 10 cm.
5. W tym samym czasie wymieszaj serek z suszonymi pomidorami.
6. Gotuj szparagi ok. 6 min w osolonej wodzie z masłem.
7. Na usmażonych plackach układaj serek, kiełki, rzodkiewkę, pokrojone na kawałki szparagi. Polej winegretem.
Dodaj składniki do koszyka


Smażone rzodkiewki

Składniki:
• 250 g rzodkiewek
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• 1 łyżka masła
• 2 ząbki czosnku
• 1/2 pęczka natki pietruszki
• 20 g płatków migdałów
• Sól
• Świeżo zmielony pieprz do smaku

Przygotowanie:
Rzodkiewki umyj i osusz, a następnie przekrój na połówki lub ćwiartki – w zależności od wielkości. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i masło. Dodaj rzodkiewki i smaż na średnim ogniu przez około 4 minuty, aż lekko zmiękną i nabiorą złocistego koloru. Dodaj czosnek i migdały. Smaż jeszcze przez minutę, ciągle mieszając, aby się nie przypaliły. Zdejmij patelnię z ognia, dodaj posiekaną natkę i wymieszaj. Dopraw solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Podawaj od razu
Dodaj składniki do koszyka


Tarta z warzywami

Składniki:
• 250 g mąki ​
• 125 g masła ​
• żółtko ​
• 3-4 łyżki zimnej wody ​
• 1/2 łyżeczki soli ​
• 1 mała cukinia ​
• 2 marchewki​
• 1 por ​
• garść szpinaku​
• 2 ząbki czosnku ​
• 4 jajka ​
• 3 łyżki śmietany 18%​
• 50g startego żółtego sera ​
• świeży tymianek ​
• sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej

Przygotowanie:
1. Mąkę łączymy z solą, masłem oraz żółtkiem. Siekamy na mniejsze kawałki, po czym dodajemy zimną wodę i wyrabiamy ciasto.
2. Schładzamy przez godzinę, po czym podpiekamy przez 10 minut w 200 stopniach C.
3. Na patelni podsmażamy marchewkę, a po kilku minutach dodajmy pora, czosnek oraz cukinię. Pod koniec smażenia dodajemy szpinak i doprawiamy. Smażymy aż liście szpinaku zwiędną i studzimy.
4. W misce łączymy jajka ze śmietaną, przyprawami i świeżym tymiankiem. Dodajemy starty ser i mieszamy.
5. Na podpieczony spód wykładamy warzywa, zalewamy masą jajeczną i posypujemy serem.
6. Pieczemy 35 minut w 180 stopniach C.
Dodaj składniki do koszyka


Ciasto truskawkowe z galaretką (bez pieczenia)

Składniki (na 12 porcji):
• 2 opakowania herbatników
• 800 g truskawek
• 500 g twarogu półtłustego
• 3 opakowania Galaretki o smaku truskawkowym WINIARY
• 2 łyżki cukru pudru
• 0,5 szklanki śmietany 30%

Przygotowanie:
1. Wyłóż formę (25 x 30 cm) papierem do pieczenia i ułóż na spodzie herbatniki.
2. Rozpuść galaretki w 1,5 szklanki przegotowanej wody i odstaw do ostudzenia.
3. Zmiksuj 400 g truskawek z cukrem pudrem na jednolitą masę.
4. Dodaj twaróg i ponownie zmiksuj.
5. Wlej przestudzoną galaretkę do masy, cały czas miksując.
6. Ubij śmietanę na sztywno i delikatnie wmieszaj do masy truskawkowej.
7. Wstaw do lodówki na 30 minut.
8. Pokrój pozostałe truskawki i wymieszaj z masą.
9. Wylej całość na herbatniki i ponownie wstaw do lodówki do stężenia.
10. Po stężeniu ozdób wedle uznania, pokrój i podawaj.
Dodaj składniki do koszyka


Szparagi z sosem majonezowym z cytryną i parmezanem

Składniki (na 3 porcje):
• 1 pęczek zielonych szparagów
• 1 ząbek czosnku
• Trochę oliwy do smażenia
• 3 łyżki Majonezu z olejem awokado WINIARY
• 1 łyżka skórki z cytryny
• 1 łyżka soku z cytryny
• 30 g parmezanu
• 1 łyżka posiekanego szczypiorku
• Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Oczyść szparagi z niejadalnych części.
2. Rozgrzej odrobinę oliwy na patelni, dodaj rozgnieciony ząbek czosnku i szparagi.
3. Smaż całość około 2 minut, dopraw solą i pieprzem.
4. W misce wymieszaj majonez z przeciśniętym czosnkiem, skórką i sokiem z cytryny, startym parmezanem oraz posiekanym szczypiorkiem.
5. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
6. Podawaj szparagi z przygotowanym sosem.
Dodaj składniki do koszyka


Makaron z pieczonymi szparagami i pomidorkami koktajlowymi

Składniki (na 1 porcje):
• 0,5 pęczka zielonych szparagów
• 500 g makaronu (np. penne)
• 1 łyżka Bulionu warzywnego w słoiku WINIARY
• 3 ząbki czosnku
• 200 g pomidorków koktajlowych
• 3 łyżki oliwy z oliwek
• 1 pęczek natki pietruszki
• Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Oczyść szparagi i pokrój na kawałki.
2. Pomidorki przekrój na pół.
3. Ułóż warzywa w naczyniu żaroodpornym, skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem.
4. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 10 minut.
5. W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
6. Po upieczeniu warzyw, wymieszaj je z makaronem, dodaj bulion warzywny, czosnek i natkę pietruszki.
Dodaj składniki do koszyka


Brownie z truskawkami

Składniki:
• 250 g gorzkiej czekolady
• 240 g masła
• 210 g cukru
• Łyżeczka rumu lub 1/2 łyżeczki aromatu rumowego
• 4 jajka
• 150 g mąki pszennej Tota!
• Spora szczypta soli
• 4 łyżki dżemu truskawkowego
• Ok. 10 truskawek

Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180°C i przygotuj kwadratową formę o wymiarach ok. 22 x 22 cm (lub inną podobną), wykładając ją papierem do pieczenia.
Roztop masło i zalej nim posiekaną czekoladę. Wymieszaj, do uzyskania gładkiej konsystencji. Odstaw do ostudzenia.
W osobnej, dużej misce roztrzep cukier z jajkami i z rumem/ aromatem, aż masa będzie dość jednolita. Połącz z ostudzoną masą czekoladową. Bezpośrednio do masy przesiej mąkę i sól. Delikatnie wymieszaj, aż wszystko się połączy.
Wylej ciasto do przygotowanej formy. Na wierzchu zrób kilka kleksów dżemu truskawkowego i rozciągnij je na boki wykałaczką. Truskawki umyj, osusz i pokrój w plasterki. Ułóż na wierzchu. Brownie wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 20 min, aż będzie miało chrupiącą skórkę, ale w środku pozostanie wilgotne.
Dodaj składniki do koszyka


4.6
z 109 opinii
FRISCO FRESH Botwinka krajowa - pęczek 1 szt

FRISCO FRESH

Botwinka krajowa - pęczek

1 szt
6,99 zł
Do koszyka
Ważny do 21-05-2025
4.8
z 742 opinii
FRISCO FRESH Cebula dymka krajowa 175 g

FRISCO FRESH

Cebula dymka krajowa

175 g17,09 zł / kg
2,99 zł
Do koszyka
4.7
z 1567 opinii
FRISCO FRESH Ogórki gruntowe 600 g

FRISCO FRESH

Ogórki gruntowe

~600 g21,65 zł / kg
12,99 zł
Do koszyka
4.7
z 2075 opinii
FRISCO FRESH Ogórki krótkie krajowe 2-4 szt. 600 g

FRISCO FRESH

Ogórki krótkie krajowe 2-4 szt.

~600 g14,98 zł / kg
8,99 zł
Do koszyka
4.7
z 887 opinii
FRISCO FRESH Pomidory krajowe 3-4 szt. tacka 600 g

FRISCO FRESH

Pomidory krajowe 3-4 szt. tacka

~600 g19,98 zł / kg
11,99 zł
Do koszyka
4.7
z 2305 opinii
FRISCO FRESH Pomidory malinowe 3-4szt. 600 g

FRISCO FRESH

Pomidory malinowe 3-4szt.

~600 g39,98 zł / kg
23,99 zł
Do koszyka
4.7
z 1527 opinii

30% taniej

FRISCO FRESH Sałata masłowa 180 g

FRISCO FRESH

Sałata masłowa

180 g22,17 zł / kg
(Limit 2 szt.) *Powyżej limitu, każda kolejna sztuka w cenie regularnej.Aktywuj promocję
3,49 zł *
4,99 zł
Do koszyka

Cena przed obniżką: 4,99 zł

30% taniej

4.8
z 284 opinii
FRISCO FRESH Szpinak 200 g

FRISCO FRESH

Szpinak

~200 g29,95 zł / kg
5,99 zł
Do koszyka
4.6
z 48 opinii
FRISCO FRESH Rabarbar krajowy 1 kg

FRISCO FRESH

Rabarbar krajowy

~1 kg20,99 zł / kg
20,99 zł
Do koszyka
Ważny do 20-05-2025

Dostawa

  • Koszt i obszar dostawy
  • Metody Płatności
  • Terminy dostawy
  • Reklamacje i zwroty

Oferta

  • Gazetka Frisco
  • Nowości
  • Promocje
  • Bestsellery
  • Nasze marki

O Frisco

  • Poznaj nas
  • KDR
  • Frisco Friends
  • Aktualności
  • Kontakt dla mediów
  • Praca
  • Opinie

Informacje

  • Pomoc
  • FAQ
  • Dane firmy
  • Regulaminy
  • Polityka prywatności i cookies

Gdzie jesteśmy

  • Warszawa
  • Kraków
  • Poznań
  • Katowice
  • Wrocław
  • Gdańsk
  • Gdynia
  • Sopot

Kontakt

bok@frisco.pl

(+ 48) 22 331 50 00

pon. - pt. 7.00 - 22.00

sob. - niedz. 8.00 - 21.00

Obserwuj nas

Zmień język

Polski - PL
English - EN
Pobierz z Google PlayPobierz w App Store