galaretka cytrynowo-limonkowa 30% (syrop glukozowy, syrop fruktozowy, dekstroza, cukier, koncentrat cytrynowo-limonkowy 2%, substancja zagęszczająca: pektyny; regulator kwasowości: cytryniany sodu; kwas: kwas cytrynowy; barwnik: kurkumina; aromat)
polewa jogurtowa 25% (cukier, całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy, serwatka w proszku, jogurt w proszku 2%, laktoza, emulgator: lecytyny z soi, kwas: kwas cytrynowy, aromat)
syrop glukozowy
produkty zbożowe 10,5% (pełnoziarnista mąka pszenna, mąka ryżowa, cukier)
płatki sojowe
nieuwodorniony tłuszcz palmowy
rodzynki 2,5% (rodzynki, olej palmowy)
skórka pomarańczy 2,5% (skórka pomarańczy, przeciwutleniacz: dwutlenek siarki)
odtłuszczone mleko w proszku
kakao w proszku
olej rzepakowy
emulgator: lecytyny z soi
sól
regulator kwasowości: kwas mlekowy
aromat
Jaja | Może zawierać |
Mleko | Zawiera |
Orzechy | Może zawierać |
Orzeszki ziemne | Może zawierać |
Sezam | Może zawierać |
Soja | Zawiera |
siarczyny | Zawiera |
Pszenica | Zawiera |
Może zawierać: orzechy, orzeszki ziemne, sezam, jaja.
Składnik pokarmowy | w 100 g | w porcji 40 g | %RWS* w porcji 40 g |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1826 kJ/436 kcal | 730 kJ/174 kcal | 9% |
Tłuszcz | 14,4 g | 5,8 g | 8% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 9,2 g | 3,7 g | 18% |
Węglowodany | 67 g | 27 g | 10% |
w tym cukry | 47 g | 19 g | 21% |
Błonnik | 4,5 g | 1,8 g | - |
Białko | 7,6 g | 3,0 g | 6% |
Sól | 0,20 g | 0,08 g | 1% |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) | |||
Opakowanie 40 g zawiera jedną porcję produktu. |
Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia
Maks. temp. °C: 25
Przechowywać w temperaturze do +25°C w suchym miejscu.
40
g
Waga brutto: 42
Wymiar liczbowy: 40
Jednostka (specyficzna): Gramów
1
Opakowanie 40 g zawiera jedną porcję produktu.
Typ: Zgrzewane
Kraj produkcji: UE
Główny język opisu | polski |
Język danych | polski |
polski
owocowa natura
źródło błonnika
Frutica
Marka: Frutica
Podmarka: Jelly
Nazwa funkcjonalna | Baton zbożowy |
Wariant | z galaretką cytrynowo-limonkową w polewie jogurtowej |
Wyprodukowano w UE
źródło błonnika
Wyprodukowano dla Bakoma-Bis Sp. z o.o. Janików 26-900 Kozienice
Bakoma-Bis Sp. z o.o. Janików 26-900 Kozienice Infolinia: 801 340 000
801340000