PRYMAT
Mieszanka przyprawowa na grilla - pikantna
Najniższa cena: 1,39 zł
0% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Anyż marki Prymat to przyprawa o słodkawym, korzennym smaku, która doskonale pasuje do warzyw, mięs, deserów i napojów. Jej aromat sprawdza się przy doprawianiu takich świątecznych dań, jak piernik, makowiec czy kompotu z suszu. Nasiona anyżu można używać w całości lub po utarciu w moździerzu.
Anyż nasiona Prymat 20 g
Mieszanka przyprawowa na grilla - pikantna
Najniższa cena: 1,39 zł
0% taniej
Mieszanka do ogórków kwaszonych i małosolnych
Najniższa cena: 2,45 zł
19% taniej
Mieszanka przyprawowa na grilla - do steków
Najniższa cena: 1,39 zł
0% taniej
Mieszanka przyprawowa na grilla - ziołowa
Najniższa cena: 4,59 zł
Przyprawa do żurku i barszczu białego
Najniższa cena: 1,15 zł
0% taniej
Przyprawa do bigosu
Najniższa cena: 1,59 zł
Przyprawa do barszczu czerwonego i dań z buraków
Najniższa cena: 1,15 zł
0% taniej
Mieszanka do ogórków konserwowych
Najniższa cena: 2,45 zł
19% taniej
Oregano suszone
Kmin rzymski mielony
Zioła prowansalskie
Pieprz czarny mielony
Pieprz czarny ziarnisty
Musztarda delikatesowa (łagodna)
Musztarda miodowa (łagodna)
Musztarda stołowa (łagodna)
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Prymat sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska
ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska
Warto wiedzieć Anyż ma charakterystyczny słodkawy smak. Jest doskonały do ciast, deserów, kompotów oraz likierów. Polecany jest również do dań mięsnych, warzywnych i do wypieku chleba. Nasion można używać w całości, rozdrobnić w moździerzu lub zmielić w młynku.
pełne aromatu zioła i przyprawy
Prymat
Marka | Prymat |
Nazwa funkcjonalna Anyż
Wariant nasiona
Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!
Konfitura z czerwonej cebuli 2 porcje, 45 min Składniki: - 2 łyżki cukru, - 2 łyżki czerwonego octu winnego, - 4 czerwone cebule, - 200 ml czerwonego wytrawnego wina, - 2 łyżki miodu pszczelego, - 3 łyżki grenadyny, - 2 łyżki Przyprawy do grzanego wina i piwa Prymat, - 1/2 łyżeczki nasion Anyżu Prymat, - 1 mała bagietka. Sposób przygotowania: Cebule obrać i pokroić w piórka. W rondelku zagotować cukier z octem winnym. Gdy zacznie gęstnieć, dodać pokrojone cebule i dusić przez ok. 2 minuty. Następnie dodać czerwone wino, miód i grenadynę. Nasiona anyżu rozgnieść i dodać do rondelka wraz z przyprawą do grzanego wina i piwa. Całość gotować do momentu, aż cebula będzie miękka i sos zgęstnieje. Bagietkę pokroić na 8 kromek i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 160°C przez ok. 5 minut. Konfiturę podawać na ciepłych grzankach. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00