KOTANYI
Czosnek granulowany
Najniższa cena: 2,19 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ogórki konserwowe zwane korniszonami to powszechnie uwielbiany dodatek w kuchni polskiej. Od lat w naszych domach serwowane jako zakąska czy też składnik różnych kanapek, sałatek oraz dań obiadowych. Mieszanka do ogórków konserwowych Prymat pozwala na szybkie i łatwe przygotowanie ulubionych przetworów w domu. Sekretem octowych, chrupiących i twardych ogórków jest odpowiednie przyrządzenie zalewy octowej z takimi przyprawami jak: gorczyca biała, ziele angielskie czy pieprz czarny. Ze względu na starannie opracowaną recepturę i dokładnie dobrane proporcje Mieszanka do ogórków konserwowych Prymat zagwarantuje Ci tak samo doskonały smak przetworów za każdym razem.
bez dodatku: glutaminianu sodu, barwników
Czosnek granulowany
Najniższa cena: 2,19 zł
Przyprawa warzywna do potraw
Najniższa cena: 2,59 zł
Przyprawa do żurku i barszczu białego
Najniższa cena: 1,15 zł
0% taniej
Garnek chłopski
Najniższa cena: 4,49 zł
Mieszanka do ogórków konserwowych
Najniższa cena: 2,45 zł
Goździki mielone
Przyprawa warzywna do potraw (bez glutaminianu sodu)
Pomysł na Curry (Z tego co zostało)
Przyprawa do rosołu BIO
Przyprawa do żurku i barszczu białego
Najniższa cena: 1,15 zł
0% taniej
Przyprawa do kawy i deserów
Najniższa cena: 2,19 zł
Musztarda ketchupowa (łagodna)
Najniższa cena: 2,49 zł
Musztarda pomidorowa (łagodna)
Najniższa cena: 2,89 zł
Oregano suszone
Pieprz czarny ziarnisty
Pieprz czarny mielony
Papryka słodka mielona XL
Zioła prowansalskie
Bazylia
Cynamon mielony
Ziele angielskie całe
Ziele angielskie mielone
Czosnek suszony
Musztarda sarepska (ostra)
Musztarda bardzo ostra
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska
Prymat sp. z o.o. ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska tel.: +48/32/47 33 833, e-mail: prymat@prymat.pl www.prymatgroup.pl
Prymat
Marka | Prymat |
Istnieje wiele szkół przyrządzania ogórków konserwowych, jednak sekret ich najlepszego smaku znają jedynie nieliczni. Dlatego dzielimy się naszą doskonałą recepturą opartą na odpowiednich proporcjach zalewy octowej oraz dodatków, między innymi kopru, chrzanu czy czosnku. Dzięki niej domowe ogórki konserwowe będą odpowiednio octowe, twarde i chrupiące - jednym słowem doskonałe!
Tysiące przepisów znajdziesz na: DoradcaSmaku.pl
Ogórki konserwowe gotowe zaraz po przyrządzeniu Przygotuj: - ok. 3 kg ogórków gruntowych - ocet 10 % - cukier - sól Opakowanie wystarczy na ok. 6 słoików 1 l Sposób przygotowania: 1. Przygotuj zalewę. Do każdego 1,5 l wody dodaj: 0,3 l octu, 2 łyżki stołowe soli (tj. 30 g) i 3/4 szklanki cukru (tj. 165 g). 2. Wymieszaną zalewę zagotuj. 3. Do każdego słoja o pojemności 1 l wsyp 1 czubatą łyżkę mieszanki do ogórków (ok. 7 g). 4. Następnie ułóż w każdym ze słoi umyte ogórki i zalej przygotowaną wcześniej zalewą. 5. Słoiki zakręć szczelnie zakrętką i pasteryzuj około 3-5 minut. Pamiętaj, że smak ogórków zależy m.in. od: temperatury, czasu przechowywania i użytych składników.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów