ZAKWASOWNIA Ekologiczna kombucha grejpfrut - kwiat czarnego bzu

FriscoNowy, zapakowany
0 gr
0,00 zł / l
Zamienniki
Potwierdź kod pocztowy

Potwierdzenie Twojej lokalizacji, pozwoli nam lepiej dopasować asortyment produktów i sposób dostawy Twoich zakupów. Więcej

Kod pocztowy:

Pełny asortyment

Dostawa Frisco VAN

Opis produktu

Fermentowany, niepasteryzowany napój herbaciany.

Delikatnie musujący.

Bardzo orzeźwiający.

O przyjemnym kwaskowym smaku.

Idealny na każdą porę roku.

Kombuchę otrzymuje się w wyniku naturalnej fermentacji herbaty, cukru trzcinowego oraz drożdży SCOBY (ang. Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast), zwaną potocznie grzybkiem. Proces ten przebiega w temperaturze pokojowej zwykle ok. 14 dni, w trakcie powstaje wiele związków bioaktywnych.

W każdej butelce kombuchy możemy znaleźć błonnik, kwasy organiczne (np. glukuronowy i L-mlekowy), witaminy: z grupy B i C, polifenole, etanol, oraz składniki mineralne – tj. miedź, żelazo, mangan, potas, cynk.

UWAGA

Nasze kombucze to produkt niepasteryzowany (bez konserwantów i sztucznych barwników), w stałym procesie fermentacji. Jeżeli napój w trakcie otwierania wypłynie, bądź zagazuje się, to jak najbardziej normalne. Przed spożyciem schłodź kombuczę w lodówce, zatrzyma to proces nadmiernego gazowania i fermentacji oraz podkręci walory smakowe.

*Ilość cukru może ulec zmianie, w procesie fermentacji bakterie przekształcają cukier (który dodaliśmy przed rozpoczęciem tego procesu) w kwasy organiczne.

Spożycie: 120ml dziennie początkowo, polecamy zacząć od mniejszych ilości ze względu na to ze to, że produkt jest fermentowany.


ZAKWASOWNIA Ekologiczna kombucha grejpfrut - kwiat czarnego bzu

Produkt wycofany
Skład i alergeny
Wartości odżywcze
Parametry
Cena za kg:
0,00 / l
Producent:
ZAKWASOWNIA BATOR
Pojemność:
270 ml
Sprzedawca:
Frisco S.A.
EAN:
5903726408981
Przygotowywanie i przechowywanie
Dane teleadresowe