Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ekologiczna fasolka Kidney, podobnie jak inne odmiany tej rośliny zaliczana jest do roślin strączkowych.
Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion.
Fasolka Kidney dodaje energii nie tylko dzięki temu, że zaopatruje organizm w powolnie ulegające spalaniu węglowodany złożone, lecz także dlatego, że uzupełnia zasoby żelaza, co jest szczególnie ważne dla wegetarian i kobiet mających obfite miesiączki.
Spożywanie jej wzmacnia też wątrobę.
Można z niej przygotowywać nadzienia do omletów, naleśników, krokietów, a po zmiksowaniu otrzymamy wyśmienitą pastę do kanapek.
Doskonale nadaje się do wielu potraw jednogarnkowych, potraw meksykańskich (z chilli), sosów, a także sałatek.
Produkt objęty certyfikatem ekologicznym PL-EKO-07-07904(11).
fasolka kidney* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).