Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Oliwa Loxa Virgen Extra z pierwszego tłoczenia na zimno. Produkowana z oliwek Hojiblanca, cenionej odmiany w Andaluzji w południowej Hiszpanii. Oliwę tę charakteryzuje owocowy zapach jabłek i świeżo skoszonej trawy. W smaku umiarkowanie intensywna. Idealna do spożycia na zimno jak również do wykańczania zup i lekkiego smażenia.
Najwyższą jakość oliwy potwierdzają certyfikaty: Certyfikat Zintegrowanej Produkcji Rolnictwo zgodne z modelem zintegrowanej produkcji ma na celu produkcję żywności najwyższej jakości w zgodzie ze środowiskiem naturalnym. Cele te realizowane są poprzez ścisłą kontrolę poszczególnych etapów produkcji: przygotowanie gleby i roślin, zbiór, przetwarzanie, pakowanie. Kontrolowany jest między innymi czas od zbioru do tłoczenia, który musi być jak najkrótszy oraz temperatura tłoczenia.
Produkcja zintegrowana ma również na celu produkcję żywności za pomocą mechanizmów przyjaznych dla środowiska. Optymalizuje wykorzystanie zasobów naturalnych w celu poprawy żyzności gleby, zachowuje równowagę biologiczną poprzez utrzymanie odpowiedniego poziomu wód gruntowych. Reguluje, kontroluje i ogranicza użycie środków sztucznej syntezy.
Audyty i kontrole dają pewność konsumentowi, że otrzymuje produkt najwyższej jakości. Certyfikat Jakości - jest wydawany przez autonomiczny rząd Andaluzji (Junta de Andalucia). Jest on potwierdzeniem najlepszych praktyk w produkcji rolno spożywczej i rybołówstwie.
oliwa z oliwek Virgen Extra
puszka
Przechowywać w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu.