Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Oliwa z oliwek extra vergine Basso to oliwa z pierwszego tłoczenia z najwyższej jakości oliwek. Pochodzący ze słonecznego Półwyspu Apenińskiego produkt Basso, włoskiej firmy z tradycjami, to tłuszcz, którzy pełni kluczową rolę w kuchni. Oliwa extra vergine najlepiej sprawdzi się używana na zimno, obróbka termiczna może pozbawić ją wartości odżywczych.
Oliwki są bogate w jednonienasycone kwasy tłuszczowe i polifenole, pomagające zwalczać wolne rodniki. Wykorzystywane powszechnie w kuchni śródziemnomorskiej, od lat zyskują popularność w Polsce.
Oliwa – tłuszcz najwyższej jakości:
Kraj pochodzenia: Włochy
Wymiar liczbowy 250
Jednostka (specyficzna) | Mililitrów |
Kraj pochodzenia | Produkt UE |
Typ | Butelka |
Waga brutto 422
ml
Średnia miara (e)
Najlepsza do konsumpcji na surowo jako dodatek do sałatek i sosów.
W niskiej temperaturze gęstnieje, co nie ma wpływu na jakość oliwy i ustępuje w temperaturze pokojowej. Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w ciemnym i chłodnym miejscu.
Basso
Marka | Basso |
Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Oliwa uzyskiwana na zimno
Wykorzystujemy odnawialne źródła energii
Mieszanka oliw z oliwek pochodzących z Unii Europejskiej.