Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Valio Forte to dojrzewający przez 10 miesięcy twardy ser typu włoskiego, opracowany we współpracy z najlepszymi włoskimi serowarami posiadającymi przeszło 100 lat doświadczenia w przygotowywaniu serów typu Parmezan.
Długi czas dojrzewania oraz doskonałe warunki do tego procesu sprawiają, że Valio Forte ma bogaty smak z lekką owocową i orzechową nutą, intensywnym słonym zapachem oraz unikalną ziarnistą, nieomal krystaliczną strukturą.
Valio Forte to ekskluzywny estoński ser produkowany w fabryce Valio’s Võru, głównie z najlepszego mleka pochodzącego z farm położonych na południu Estonii. Większość prac jest wykonywana ręcznie.
Wyjątkowy ser, wyjątkowy smak!
Mleko pasteryzowane, kultury bakterii, stabilizator: chlorek wapnia, sól morska, substancja konserwująca: lizozym (z jaj).
Zawiera mleko.
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.
Idealny jako przekąska, na deskę serów, do gotowania, idealny do potraw kuchni włoskiej.
Valio Eesti AS, Võru Juustutööstus, Pikk 23, 65604 Võru, Estonia