PRYMAT
Pieprz czarny mielony
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Czarny pieprz jest najczęściej używaną przyprawą na świecie. Pochodzi z wysuszonych, niedojrzałych owoców tropikalnej rośliny pieprzu. Po wysuszeniu na słońcu lub w niskiej temperaturze niedojrzały groch nabiera charakterystycznego czarnego koloru, przyjemnego aromatu i ostrego smaku. Z owoców tej samej rośliny, różnicując czas zbioru i sposób przetwarzania, można uzyskać też pieprz biały i zielony.
Pieprz czarny mielony
Pieprz czarny mielony
Pieprz czarny mielony XL
Pieprz czarny grubo mielony
Pieprz czarny mielony
Pieprz czarny młotkowany
Syrop klonowy BIO
Najniższa cena: 19,99 zł
Kwasek cytrynowy
Pistacje łuskane (niesolone)
Najniższa cena: 32,99 zł
Syrop z agawy Salamanea Premium BIO
Najniższa cena: 13,89 zł
Płatki migdałowe
Najniższa cena: 10,79 zł
Olej sezamowy (tłoczony na zimno) BIO
Najniższa cena: 15,45 zł
Sezam łuskany
Najniższa cena: 12,99 zł
Orzechy pekan (połówki)
Najniższa cena: 22,25 zł
Orzechy ziemne prażone niesolone (połówki)
Najniższa cena: 21,29 zł
Orzechy ziemne prażone niesolone
Najniższa cena: 6,49 zł
Przyprawa do ryb (młynek)
Najniższa cena: 12,99 zł
Przyprawa do mięs (młynek)
Najniższa cena: 12,99 zł
Sól himalajska różowa gruba XXL
Sól himalajska różowa drobna XXL
Komosa ryżowa (Quinoa biała)
Chia - nasiona szałwii hiszpańskiej
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Pieprz czarny mielony dodaje się do prawie wszystkich pierwszych i drugich dań, do gulaszu, ziemniaków, roślin strączkowych, grzybów, zup, bulionów, kasz i sałatek.
Zmielony czarny pieprz stosuje się nawet w przygotowaniu deserów, na przykład w starych przepisach ciastek korzennych, w deserach indyjskich, w ciasteczkach bałtyckich, a także w słodkich napojach: sbitninach, herbacie, kawie, różnych koktajlach.
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00