RICEFIELD
Papier ryżowy 22 cm
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
To cieniutkie, delikatne ciasto służy przede wszystkim do przygotowania popularnych sajgonek i spring rolls. Papier powstaje z mieszanki skrobi z tapioki, wody i soli. Nie zawiera glutenu. Jego innowacyjność polega na tym, iż nie trzeba namaczać go w wodzie przed przygotowaniem.
bez namaczania
naturalnie bezglutenowy
skrobia z tapioki 97 %
woda
sól
Bezglutenowy
Wymiar liczbowy 50
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Wietnam |
Typ | Torebka |
Waga brutto 62
g
Papier ryżowy 22 cm
Sos sojowy jasny (naturalnie warzony)
Najniższa cena: 5,99 zł
Biały sezam
Najniższa cena: 5,49 zł
Ocet ryżowy
Najniższa cena: 15,99 zł
Mleczko kokosowe BIO (tł. 5-7%)
Najniższa cena: 8,55 zł
Przyprawa garam masala (pikantna)
Najniższa cena: 3,99 zł
Sos rybny
Najniższa cena: 8,99 zł
Pasta Żółte Curry
Najniższa cena: 9,99 zł
Pasta Pad Thai
Najniższa cena: 9,99 zł
Grzyby Enoki
Najniższa cena: 8,79 zł
Trawa cytrynowa (suszona)
Najniższa cena: 8,79 zł
Pasta Massaman Curry
Najniższa cena: 10,79 zł
Mleczko kokosowe (tł. 5-7%)
Mleczko kokosowe BIO (tł. 17-19%)
Sos sojowy ciemny (naturalnie warzony)
Sos Teriyaki (gęsty)
Makaron pszenny Udon (świeży)
Sposób przygotowania: 1. Rozłóż arkusz papieru na blacie. 2. Na całym arkuszu ułóż ugotowany makaron ryżowy i pozostałe składniki. 3. Zwiń ciasno w rulon. 4. Tak przygotowany spring roll jest gotowy do spożycia.
Najlepiej spożyć przed, numer partii: w prawym dolnym rogu opakowania. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, z dala od promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Zużyć w ciągu 3 miesięcy.
3
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k. Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska www.houseofasia.pl
House of Asia
Marka | House of Asia |
Więcej przepisów na dania kuchni azjatyckiej znajdziesz na: www.houseofasia.pl
Spring rolls z kurczakiem Składniki: - 12 szt. Papieru tapiokowego - 100 g makaronu Vermicelli - 200 g piersi z kurczaka - 1 świeży ogórek (bez miąższu) pokrojony w słupki - 1 marchewka pokrojona w słupki - 100 g świeżych kiełków fasoli mung - 1 pęczek dymki pokrojonej w kawałki 3 cm - 1/2 pęczka kolendry Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotuj wg wskazówek na opakowaniu, następnie przelej zimną wodą i dobrze odsącz. 2. Piekarnik rozgrzej do 175°C i piecz kurczaka przez 15 minut. Wyjmij i pozostaw do ostygnięcia, pokrój w cienkie plastry. 3. Na papierze tapiokowym ułóż makaron, kurczaka, marchewkę, ogórka, dymkę, kiełki, gałązki kolendry i zwiń zgodnie z instrukcją. 4. Spring rolls podawaj na zimno. Jeżeli lubisz ostre smaki spring rollsy podawaj z Sosem chili Sambal Oelek, jeżeli wolisz słodkie - serwuj z Sosem Teriyaki.