Mleczko kokosowe Bio o delikatnym kokosowym smaku to wręcz obowiązkowy element każdej kuchni. Nadaje daniom oryginalną, egzotyczną nutę. Mleczko to esencja wydobywana z białego miąższu znajdującego się wewnątrz dojrzałego owocu kokosa. Nie jest ono, jak się często uważa, słodkie a raczej łagodne i kremowe. Dlatego sprawdza się zarówno w deserach jak i w pikantnych potrawach Azji. Produkt posiada certyfikat BIO, co oznacza,że jest wytwarzane wyłącznie z owoców z ekologicznych upraw.
Użyj do:
- zup, sosów i marynat
- do dań kuchni azjatyckiej
- kawy, kakao
- egzotycznych drinków
- jako bazy do naleśników
Nasze mleczko kokosowe BIO wytwarzane jest ze specjalnie wyselekcjonowanych składników, pochodzących z rolnictwa ekologicznego!
HOUSE OF ASIA Mleczko kokosowe BIO (tł. 5-7%)