Jogurt naturalny zawiera 3,8% tłuszczu. Jest cennym źródłem składników pokarmowych o wysokiej wartości odżywczej i biologicznej. Zawarte w nim bakterie mają pozytywny wpływ na pracę układu pokarmowego. Jako produkt łatwo przyswajalny przez organizm, szczególnie polecany jest dla osób, które nie tolerują mleka.
Dzięki odpowiednio dobranym szczepom bakterii jogurt ma niepowtarzalny smak i aromat.
Ekologiczne produkty mleczarskie wytwarzane w Mleczarni EkoŁukta produkowane są z mleka pasteryzowanego. Surowiec pochodzi wyłącznie z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych zlokalizowanych na czystych terenach Warmii i Mazur. Mleko ekologiczne nie zawiera zanieczyszczeń GMO, oraz pozostałości pestycydów, których stosowanie jest wykluczone w rolnictwie ekologicznym.
W procesie produkcji nie są stosowane syntetyczne dodatki i substancje wspomagające jak barwniki, konserwanty, przeciwutleniacze, substancje powlekające i inne. Produkty wytwarzane są wyłącznie ze składników naturalnych.
EKO ŁUKTA Jogurt naturalny BIO