KOTANYI
Przyprawa korzenna do piernika
Najniższa cena: 2,79 zł
0% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Gałka muszkatołowa to niewątpliwie jedna z najbardziej charakterystycznych przypraw, ceniona za jej aromat i smak. W tym pierwszym wyczuwa się nuty słodyczy i orzecha. Podobnie z resztą w smaku, który dodatkowo przełamany został lekką ostrością.
Zastosowanie kulinarne gałki jest niezwykle szerokie. Doskonale sprawdza się zarówno w przyprawianiu słodkich ciast, serów, pomidorów, jajek, szpinaku, fasoli, cebuli, czy oberżyny. Jest także niezastąpionym dodatkiem do dań z jagnięciny.
Oprócz tego, ze doskonale smakuje, gałka ma też właściwości lecznicze. Zmniejsza wzdęcia, redukuje problemy z trawieniem, czy poprawia apetyt.
dobre z natury
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jaja, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
Wymiar liczbowy 9
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 15
g
Średnia miara (e)
Przyprawa korzenna do piernika
Najniższa cena: 2,79 zł
0% taniej
Cukier z prawdziwą wanilią - cukier waniliowy
Najniższa cena: 2,59 zł
Wanilia Bourbon z Madagaskaru - laska
Najniższa cena: 9,99 zł
Cynamon cały
Najniższa cena: 5,99 zł
39% taniej
Kardamon mielony
Papryka wędzona słodka
Chili w płatkach (extra mocne)
Chili jalapeno (kruszone)
Przyprawa do słodkich ziemniaków (batatów)
Kolendra (liście)
Cynamon mielony
Harissa - mieszanka przypraw
Ziele angielskie całe
Sól Himalajska - młynek
Kolendra mielona
Pieprz cayenne mielony
Przechowywać w suchym miejscu.
Kotányi
Marka | Kotányi |
Dobre z natury Gałka muszkatołowa jest silnie aromatyczna, to połączenie słodko-gorzkich i delikatnie korzennych smaków. Gałka muszkatołowa Kotányi dodana do potrawy tuż po zmieleniu nada jej niepowtarzalny smak. Zastosowanie: Pyszna w lekkich sosach, fondue serowym, podkreśli smak szpinaku, kapusty, ziemniaczanego puree, piernika i grzańca.
Zainspiruj się szeroką ofertą naturalnych ziół i przypraw! Kotányi - austriacka rodzinna firma - oferuje wyłącznie najwyższej jakości składniki, naturalny smak i bogaty aromat. Więcej przepisów znajdziesz na www.kotanyi.com. Kotányi, tradycja od ponad 140 lat.