PRYMAT
Papryka słodka mielona XL
Najniższa cena: 2,75 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Papryka wędzona słodka Kotanyi to produkt charakterystyczny dla kuchni węgierskiej. Ma wyrazisty i przyjemny aromat oraz charakterystyczny smak. Stosowana jest najczęściej do dań mięsnych – takich jak gulasze i różnego rodzaju sosy.
Papryka wędzona słodka powstaje poprzez wędzenie dojrzałych owoców słodkiej papryki. Wędzi się ją w piecach opalanych drewnem dębowym. Aby uzyskać pełny aromat warto przez chwilę podgrzać ją na patelni z tłuszczem, ale uwaga nie należy jej podgrzewać zbyt długo, gdyż stanie się gorzka.
Papryka wędzona słodka Kotanyi – doskonały dodatek do dań mięsnych:
dobre z natury
papryka wędzona (papryka, dym)
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jaja, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
Wymiar liczbowy 22
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 26
g
Średnia miara (e)
Papryka słodka mielona XL
Najniższa cena: 2,75 zł
Papryka wędzona słodka BIO
Papryka czerwona mielona BIO
Najniższa cena: 13,49 zł
Papryka słodka mielona
Papryka wędzona słodka
Papryka wędzona słodka mielona
Papryka słodka mielona
Papryka słodka mielona
Papryka słodka w płatkach
Cukier z prawdziwą wanilią - cukier waniliowy
Najniższa cena: 2,59 zł
Wanilia Bourbon z Madagaskaru - laska
Najniższa cena: 9,99 zł
Chili w płatkach (extra mocne)
Chili jalapeno (kruszone)
Pieprz czarny ziarnisty - młynek
Sól Himalajska - młynek
Kardamon mielony
Kolendra (liście)
Oregano otarte
Papryka słodka mielona
Kmin rzymski mielony
Cynamon mielony
Sól morska jodowana - młynek
Czosnek granulowany
Harissa - mieszanka przypraw
Kolendra mielona
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed światłem słonecznym.
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7, 02-366 Warszawa
KOTÁNYI GmbH, A-2120 Wolkersdorf, PF 66, Austria dla Kotányi Polonia Sp. z o.o., ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7, 02-366 Warszawa, www.kotanyi.com, info.pl@kotanyi.com
Kotányi
Marka | Kotányi |
Dobre z natury Wędzona papryka Kotányi charakteryzuje się pikantnym, dymnym i delikatnie słodkim smakiem. Dojrzałe czerwone papryki są wędzone drewnem dębowym i standardowo mielone na proszek. Papryka ujawnia pełnię barwy po połączeniu z tłuszczem, ale smażona zbyt długo nada gorzkiego smaku potrawie. Zastosowanie: Wędzona papryka nadaje szczególnego smaku potrawom rybnym, zupom, potrawkom i pastom, jest ważnym składnikiem chorizo- tradycyjnej hiszpańskiej kiełbasy.
Zainspiruj się szeroką ofertą naturalnych ziół i przypraw! Kotányi - austriacka rodzinna firma - oferuje wyłącznie najwyższej jakości składniki, naturalny smak i bogaty aromat. Więcej przepisów znajdziesz na www.kotanyi.com. Kotányi, tradycja od ponad 140 lat.