Oliwa Oleoestepa Virgen Extra Arbequina z pierwszego tłoczenia na zimno.
Produkowana z oliwek Arbequina, odmiany stosunkowo młodej w regionie Estepa, w południowej Hiszpanii.
Większość upraw nie przekracza 30 lat. Oliwki te dają spektakularne wyniki wysokiej wydajności i jakości oliwy.
Smak tej oliwy jest odpowiednio zrównoważony między wytrawnym i pikantnym.
Owocowy zapach przywołuje skojarzenia z miąższem zielonych owoców, pomidorami i specjalną nutą zielonych migdałów, pozostającą w posmaku.
Oliwa Arbequina jest idealna do dań rybnych, sosów majonezowych, vinaigrettów i do serów.
Oliwa ta posiada certyfikaty:
- Zastrzeżony Certyfikat pochodzenia,
- Certyfikat Jakości,
- Certyfikat Sanitarny,
- International Food Standard,
- Global Standard for Food Safety,
- ISO 14001
- Certyfikat Zintegrowanej Produkcji, który jest najważniejszym jak dotychczas osiągniętym. Uprawa drzew oliwnych w reżimie produkcji zintegrowanej jest modelem w pełni respektującym ochronę środowiska. Gwarantuje zachowanie prawidłowego procesu produkcji, zachowanie racjonalnej gospodarki w wykorzystaniu zasobów środowiskowych a w szczególności gospodarki wodnej na terenach upraw unikając erozji gleby.
Na każdym opakowaniu są przedstawione certyfikaty i indywidualny numer opakowania, czyli gwarancja jakości oliwy Virgen Extra.
OLEOESTEPA Arbequino Oliwa z oliwek Extra Vergine