DR. OETKER
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Najniższa cena: 0,89 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Proszek do pieczenia to standardowe wyposażenie każdej pani domu, która lubi poeksperymentować z wypiekami. To obowiązkowy dodatek do każdego rodzaju ciast, ciastek i tortów.
Opakowanie zawiera porcję wodorowęglanu sodu, czyli popularnej kuchennej sody oczyszczonej, której działanie wzmacnia dodatek regulatorów kwasowości. Związki wspólnie przyczyniają się do wydzielania dwutlenku węgla w procesie reakcji chemicznych fizycznie spulchniając ciasto.
Proszek do pieczenia jest gwarancją udanego wypieku, a szczególnie często stosowany jest w ciastach z dodatkiem tłuszczu, zamiennie z drożdżami.
na 1 kg mąki
Polski Producent
regulator kwasowości: difosforany
substancja spulchniająca: węglany sodu
mąka pszenna
Produkt może zawierać: jaja, mleko i produkty pochodne.
Wymiar liczbowy 36
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 38
g
Średnia miara (e)
niemiecki
polski
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Najniższa cena: 0,89 zł
Proszek do pieczenia BIO (na 0,5 kg mąki)
Najniższa cena: 1,59 zł
Soda oczyszczona
Najniższa cena: 1,79 zł
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Soda oczyszczona
Soda oczyszczona
Proszek do pieczenia BIO
Soda oczyszczona
Proszek do pieczenia (na 0,5 kg mąki)
Proszek do pieczenia (na 0,5 kg mąki)
Amoniak spożywczy do wypieków
Można zastosować jako dodatek do ciast, deserów.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed zawilgoceniem.
Wierzchosławice 15 88-140 Gniewkowo
CYKORIA S.A. Wierzchosławice 15 88-140 Gniewkowo
Cykoria
Marka | Cykoria |
Gwarancja wysokiej jakości od 1880 roku
Doskonała kuchnia
Przepis na Babkę: Składniki: 1 szklanka mąki pszennej, 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki cukru, 4 jajka, 1 kostka margaryny, 3 łyżeczki Proszku do pieczenia Cykoria, 2 łyżki kakao. Sposób przyrządzenia: Jajka zmiksować z cukrem i dodać wymieszane mąki i proszek do pieczenia. Margarynę zagotować i zmiksować z resztą. Do 1/3 ciasta dodać kakao. Wyłożyć do foremki białe ciasto, przekładając ciemnym ciastem. Piec przez ok. 45 minut w temp. 180-200°C. Babkę udekorować według uznania.