Ten ser jest wytwarzany w sercu hiszpańskiego regionu winiarskiego La Rioja z pasteryzowanego mleka krowiego, owczego i koziego.Czwórka rodzeństwa Martinez przejęła mleczarnię od swoich rodziców, którzy założyli firmę w 1961 roku. Skupują wysokiej jakości mleko z lokalnych gospodarstw i wytwarzają sery tradycyjnymi metodami. Mieszany ser mleczny wykorzystuje wypracowaną kombinację mleka krowiego, mleka owczego i mleka koziego.Dojrzewa 2 miesiące, podczas których nacierany jest oliwą z oliwek, tworząc piękną naturalną skórkę. Ser ten jest wyśmienity, smaczny w smaku, o przyjemnym i delikatnym zapachu. Kolor blady - kość słoniowa, konsystencja jest jędrna z małymi i równomiernie rozmieszczonymi dziurkami.Wyróżniony min. na World Cheesse Awards 2017 – Złoty Medal, 2018 – Srebro, 2019 – Złoto, World Championship Cheese 2020 – Złoto.
Los Cameros Ser mieszany 2 miesięczny półtwardy