CASTELLI
Pecorino Romano ser z mleka owczego twardy w kawałku
Najniższa cena: 26,65 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Chcesz poczuć gorące hiszpańskie słońce? Wygrzewając się w jego promieniach kosztować słodkich fig, pomarańczy i brzoskwiń, popijając dobre wino? A do tego wszystkiego jeden z znanych i smacznych hiszpańskich serów, jakim jest ser Manchego. Nie da się zasmakować kuchni hiszpańskiej bez spróbowania jednej z jej kulinarnych wizytówek.
Ser ten, produkowany jest w regionie słynnej La Manchy i tylko z mleka owiec rasy Manchega. Ten twardy i dojrzewający ser jest też jednym z dodatków i składników w kuchni hiszpańskiej. Jego wyjątkowość i wysoką klasę podkreśla certyfikat Chronionej Nazwy Pochodzenia, gwarantujący, że ser powstał według określonych receptur oraz w określonym rejonie w Hiszpanii.
Jego środek jest mleczny o spójnej i elastycznej strukturze, którą zdobią drobne dziurki, powstałe podczas około trzy miesięcznego okresu dojrzewania. Jego mleczno-kremowy smak skrywa w sobie nutę pikantności. W jego aromacie wyczujesz przyjemny aromat mleka owczego, który scala tę ucztę dla kubków smakowych. Bardzo łatwo go pokroisz więc próbowanie staje się jeszcze prostsze!
Pecorino Romano ser z mleka owczego twardy w kawałku
Najniższa cena: 26,65 zł
Ser twardy klinek
Najniższa cena: 14,39 zł
Paluszki serowe
Ser twardy dojrzewający (tarty)
Ser twardy dojrzewający (płatki)
Ser twardy dojrzewający (kostka)
Ser twardy dojrzewający 12-miesięczny (klinek)
Paluszki serowe
Ser Gruyere I.G.P.
Ser owczy Pecorino Peperoncino z papryczką chilli
Ser Hiszpański
Ser Manchego
Ser Bursztyn (klinek)
Ser Mimolette
Ser twardy dojrzewający 18-miesięczny (klinek)
MEELANIA Ser kozi
Ser Provolone Piccante
Ser cheddar Mild White
Ser cheddar Mild Red
Ser kozi z ziołami i przyprawami
Ser kozi z kolendrą i kozieradką
Ser topiony kozio/owczy
Ser kozi z winem
Ser gouda z dzikim czosnkiem
Ser Gouda zielone pesto
Ser Gouda z truflami
Ser Gouda czerwone pesto
Ser Gouda z pieprzem
Ser Gouda pomidory i oliwki
Ser Hiszpański
Przechowywać w warunkach chłodniczych w temperaturze od +1°C do +8°C
Produkt do bezpośredniego spożycia. Ser Manchego w Hiszpanii serwowany i dodawany jest do wielu potraw. Dlatego z powodzeniem możesz go serwować we własnej kuchni czy na przyjęciach.
Sprawdzi się jako dodatek do różnego rodzaju przekąsek, urozmaici deskę serów. Świetnie współgra z owocową sangrią, czerwonym czy białym wytrawnym winem.
Idealnie komponuje się ze słodkimi konfiturami, miodem oraz świeżymi owocami, takim jak truskawki czy figi. W kuchni hiszpańskiej często podawany razem z szynką serrano, która tak jak on dojrzewa z czasem. Dzięki łatwej do starcia teksturze doskonale dopełni dania obiadowe takie jak makarony z sosem, pieczenie.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów