PIK-NIK Kids
Paluszki serowe
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Chcesz poczuć gorące hiszpańskie słońce? Wygrzewając się w jego promieniach kosztować słodkich fig, pomarańczy i brzoskwiń, popijając dobre wino? A do tego wszystkiego jeden z znanych i smacznych hiszpańskich serów, jakim jest ser Manchego. Nie da się zasmakować kuchni hiszpańskiej bez spróbowania jednej z jej kulinarnych wizytówek.
Ser ten, produkowany jest w regionie słynnej La Manchy i tylko z mleka owiec rasy Manchega. Ten twardy i dojrzewający ser jest też jednym z dodatków i składników w kuchni hiszpańskiej. Jego wyjątkowość i wysoką klasę podkreśla certyfikat Chronionej Nazwy Pochodzenia, gwarantujący, że ser powstał według określonych receptur oraz w określonym rejonie w Hiszpanii.
Jego środek jest mleczny o spójnej i elastycznej strukturze, którą zdobią drobne dziurki, powstałe podczas około trzy miesięcznego okresu dojrzewania. Jego mleczno-kremowy smak skrywa w sobie nutę pikantności. W jego aromacie wyczujesz przyjemny aromat mleka owczego, który scala tę ucztę dla kubków smakowych. Bardzo łatwo go pokroisz więc próbowanie staje się jeszcze prostsze!
pasteryzowane MLEKO owcze, sól, podpuszczka zwierzęca, kultury bakterii kwasu mlekowego, sekwestranty: chlorek wapnia, substancja konserwująca: lizozym z białka JAJ, barwniki E 150a i E 160b(ii).
Może zawierać GORCZYCĘ.
Zawiera: Jaja i produkty pochodne; Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
Paluszki serowe
Ser twardy dojrzewający 12-miesięczny (klinek)
Ser twardy dojrzewający 18-miesięczny (klinek)
Ser Parmigiano Reggiano
Ser twardy dojrzewający (tarty)
Ser twardy dojrzewający (płatki)
Ser Gouda czerwone pesto
Ser gouda z dzikim czosnkiem
Paluszki serowe
Ser kozi z ziołami śródziemnomorskimi
Ser twardy klinek
Ser Hiszpański
Ser Manchego
Ser Wasabi
Ser Tricolore
Ser Mimolette
Ser twardy dojrzewający (kostka)
Ser żółty dojrzewający typ holenderski w kawałku
Ser Gruyere I.G.P.
Pecorino Romano ser z mleka owczego twardy w kawałku
Ser Provolone Piccante
Ser owczy Pecorino Peperoncino z papryczką chilli
Ser cheddar Mild White
Ser cheddar Mild Red
Ser Viva Espania z truflą
Ser Parmigiano Reggiano 18 msc. Black Premium DOP
MEELANIA Ser kozi
Snack - Przekąska serowa z parmezanu 5x20g
Ser Gouda czerwone pesto
Ser Gouda zielone pesto
Ser gouda z dzikim czosnkiem
Ser Gouda pomidory i oliwki
Ser Gouda z truflami
Ser Gouda z pieprzem
Ser kozio/owczy
Ser kozi z ziołami śródziemnomorskimi
Ser kozi//Kozieradka
Ser kozi z winem
Ser Hiszpański
Ser Wasabi
Ser Tricolore
Ser gouda
Ser Mimolette
Ser Provolone Piccante
Przechowywać w warunkach chłodniczych w temperaturze od +1°C do +8°C
Produkt do bezpośredniego spożycia. Ser Manchego w Hiszpanii serwowany i dodawany jest do wielu potraw. Dlatego z powodzeniem możesz go serwować we własnej kuchni czy na przyjęciach.
Sprawdzi się jako dodatek do różnego rodzaju przekąsek, urozmaici deskę serów. Świetnie współgra z owocową sangrią, czerwonym czy białym wytrawnym winem.
Idealnie komponuje się ze słodkimi konfiturami, miodem oraz świeżymi owocami, takim jak truskawki czy figi. W kuchni hiszpańskiej często podawany razem z szynką serrano, która tak jak on dojrzewa z czasem. Dzięki łatwej do starcia teksturze doskonale dopełni dania obiadowe takie jak makarony z sosem, pieczenie.