PIK-NIK Kids
Paluszki serowe
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Starannie dobrane składniki i unikalna receptura zaspokoi gusta nawet najbardziej wymagających smakoszy. Mleczny aromat, gładka konsystencja i to przyjemne uczucie gdy ser rozpływa się na języku. Łagodny charakter, wynikający z połączenia dwóch rodzajów mleka sprawia, że warto spróbować go w towarzystwie bardziej wyrazistych serów, np. pleśniowych.
Pasteryzowane MLEKO krowie (min. 80 %), pasteryzowane MLEKO owcze (min. 5 %), sól, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii kwasu mlekowego.
Zawiera MLEKO (łącznie z laktozą).
Może zawierać gluten (z JĘCZMIENIA) oraz gorczycę.
Paluszki serowe
Ser Parmigiano Reggiano
Ser twardy dojrzewający 12-miesięczny (klinek)
Ser twardy dojrzewający 18-miesięczny (klinek)
Ser twardy dojrzewający (tarty)
Ser twardy dojrzewający (płatki)
Ser Gouda czerwone pesto
Ser gouda z dzikim czosnkiem
Ser Hiszpański
Ser Manchego
Ser Tricolore
Ser Wasabi
Paluszki serowe
Ser Mimolette
Ser owczy Pecorino Peperoncino z papryczką chilli
Ser Gruyere I.G.P.
Pecorino Romano ser z mleka owczego twardy w kawałku
Ser kozi z ziołami śródziemnomorskimi
Ser Provolone Piccante
Ser żółty dojrzewający typ holenderski w kawałku
Ser twardy klinek
Ser cheddar Mild White
Ser cheddar Mild Red
Ser twardy dojrzewający (kostka)
MEELANIA Ser kozi
Snack - Przekąska serowa z parmezanu 5x20g
Ser Viva Espania z truflą
Ser Parmigiano Reggiano 18 msc. Black Premium DOP
Ser gouda z dzikim czosnkiem
Ser Gouda zielone pesto
Ser Gouda z truflami
Ser Gouda czerwone pesto
Ser Gouda z pieprzem
Ser Gouda pomidory i oliwki
Ser Manchego
Ser Tricolore
Ser Wasabi
Ser Mimolette
Ser gouda
Ser owczy Pecorino Peperoncino z papryczką chilli
Ser kozi//Kozieradka
Ser kozio/owczy
Ser kozi z ziołami śródziemnomorskimi
Ser kozi z winem
Przechowywać w warunkach chłodniczych w temperaturze od +1°C do +8°C
Łagodny charakter, wynikający z połączenia dwóch rodzajów mleka sprawia, że warto spróbować go w towarzystwie bardziej wyrazistych serów, aby porównać smaki i wydobyć jego głębię, np. serów pleśniowych.
Bardzo dobrze komponuje się z wędlinami i owocami. Dodatek miodu lub konfitur, to również doskonały wybór, najlepiej do śniadania - Hiszpanie ponoć uwielbiają śniadania na słodko. Jeśli serwujesz go na desce serów, to koniecznie z pieczywem, najlepiej z bagietką.
Bez względu czy to będzie kolacja czy obiad, warto delektować się serem hiszpańskim razem z czerwonym winem. Dodany do ciepłych dań nada im mleczno-słodkiego smaku. Łatwo się ściera, więc polecamy spróbować go z makaronem lub pod sam koniec pieczenia, posypać nim zapiekankę z mięsem.