Ekologiczne musli tropikalne to pełnowartościowa i bardzo odżywcza mieszanka zbóż, suszonych owoców i ziaren. Musli jest doskonałą propozycją na syte i odżywcze śniadanie dla całej rodziny. Aby musli było lekkostrawne, a organizm prawidłowo przyswajał zawarte w nim wartości odżywcze, musli zaleca się gotować 10-15 min. np. na wodzie. Musli jest bogate przede wszystkim w błonnik, witaminy z grupy A, B, C, E, żelazo, magnez, wapń, potas, fosfor, cynk, miedź, flawonoidy. Spożywanie musli każdego ranka pozytywnie wpływa na zrównoważenie i regenerację flory jelitowej, dzięki czemu poprawia przemianę metarii i zapobiega zaparciom. Zawartość owoców 37%.
Dzienna porcja obliczona na podstawie wartości energetycznej dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) na 100 g produktu.Twoje zapotrzebowanie może być wyższe lub niższe.