Zakupy spożywcze online z dostawą do domu
Kod pocztowy
Mój koszyk
0,00 zł
KategorieKategorie sklepu
Rabatówka
Promocje
Nowości
Kupony rabatowe
Dla Biura
Informacje o dostawieMetody płatności
Warzywa i owoceNabiał, jaja, seryMięso i wędlinyRyby i owoce morzaBIOVegeAlkoholPiekarnia, cukierniaMrożoneSpożywczeSłodycze i przekąskiBakalie, pestki, ziarnaKawa, herbata i kakaoNapojeDzieckoPomysły na prezentArtykuły biuroweDrogeriaŚrodki czystości, chemiaDla zwierzątDom, Ogród, AutoZdrowie
Strona główna
Spożywcze
Przyprawy
Sól
Pekolowa
PRYMAT Sól peklowa drobnoziarnista
Sól peklowa - Prymat. Niezbędna do doskonałego przygotowania mięs.
1 z 1
Najedź kursorem, żeby powiększyć zdjęcie

PRYMAT Sól peklowa drobnoziarnista

50 g
PRYMAT

0 gr
0 gr/kg

Zamienniki
Kod pocztowy

Pełny asortyment

Dostawa Frisco VAN


Opis produktu
Sól peklowa Prymat nadaje mięsom soczystość oraz apetyczny, różowy kolor.
Jest niezastąpiona do peklowania, wędzenia i konserwowania mięs, zwłaszcza do wieprzowiny i dziczyzny.
Dzięki peklowaniu mięso na dłużej zachowuje świeżość, odpowiednią barwę i konsystencję.
Sól peklową polecamy także do przygotowania doskonałych marynat.
Jest to więc produkt niezbędny dla każdego miłośnika perfekcyjnie przygotowanych mięs.
Sól peklowa służy do peklowania, wędzenia i konserwowania mięs. Warto wiedzieć, że kawałki mięsa, które chcemy poddać peklowaniu nie powinny być mniejsze niż 3 kg.
Należy także pamiętać o oddzieleniu kości od mięsa.
Peklować możemy na trzy sposoby: na sucho nacierając solą przygotowane mięso, na mokrotrzymając je w wodzie z dodatkiem soli lub wstrzykując roztwór bezpośrednio do kawałka mięsa.
Peklowane mięso powinno być przechowywane w lodówce w temperaturze od 4 - 8 st.C i przewracane co 2 dni.
Przeznaczeniem soli peklowanej jest wyłącznie wszelaka konserwacja mięs lub przygotowanie marynat, dlatego nie powinna być stosowana do bezpośredniego przyprawiania gotowych potraw.

Cechy

wyjątkowo kruche i soczyste mięso


PRYMAT Sól peklowa drobnoziarnista


Produkt wycofany
Tagi
wegetariański

Skład i alergeny

Wartości odżywcze
Wartość energetyczna (kJ)
0.00 kJ
0.0%
Wartość energetyczna (kcal)
0.00 kcal
0.0%
Dzienna porcja obliczona na podstawie wartości energetycznej dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) na 100 g produktu.Twoje zapotrzebowanie może być wyższe lub niższe.

Opakowanie

Produkty z kategorii Pekolowa

Produkty marki PRYMAT

4.9
z 14 opinii

33% taniej

PRYMAT Mieszanka do ogórków kwaszonych i małosolnych 40 g

PRYMAT

Mieszanka do ogórków kwaszonych i małosolnych

40 g49,75 zł/kg
Przy zakupie 2 szt.Aktywuj promocję
1,99 zł/szt. *2 szt. za
2,99 zł1 szt. za
Do koszyka

Najniższa cena: 2,45 zł

19% taniej

Ważny do 30-05-2027
5.0
z 4 opinii

30% taniej

PRYMAT Mieszanka przyprawowa na grilla - do steków 20 g

PRYMAT

Mieszanka przyprawowa na grilla - do steków

20 g69,50 zł/kg
Promocja
1,39 zł *
1,99 zł
Do koszyka

Najniższa cena: 1,39 zł

0% taniej

Ważny do 30-03-2028
5.0
z 8 opinii

28% taniej

PRYMAT Przyprawa do żurku i barszczu białego 25 g

PRYMAT

Przyprawa do żurku i barszczu białego

25 g46,00 zł/kg
Promocja
1,15 zł *
1,59 zł
Do koszyka

Najniższa cena: 1,15 zł

0% taniej

Ważny do 30-04-2027
5.0
z 4 opinii

33% taniej

PRYMAT Mieszanka do ogórków konserwowych 40 g

PRYMAT

Mieszanka do ogórków konserwowych

40 g49,75 zł/kg
Przy zakupie 2 szt.Aktywuj promocję
1,99 zł/szt. *2 szt. za
2,99 zł1 szt. za
Do koszyka

Najniższa cena: 2,45 zł

19% taniej

Ważny do 30-06-2027
5.0
z 3 opinii

28% taniej

PRYMAT Przyprawa do barszczu czerwonego i dań z buraków 30 g

PRYMAT

Przyprawa do barszczu czerwonego i dań z buraków

30 g38,33 zł/kg
Promocja
1,15 zł *
1,59 zł
Do koszyka

Najniższa cena: 1,15 zł

0% taniej

Ważny do 30-11-2026
5.0
z 34 opinii
PRYMAT Oregano suszone 8 g

PRYMAT

Oregano suszone

8 g198,75 zł/kg
1,59 zł
Do koszyka
Ważny do 30-06-2028
5.0
z 40 opinii
PRYMAT Papryka słodka mielona XL 50 g

PRYMAT

Papryka słodka mielona XL

50 g59,80 zł/kg
2,99 zł
Do koszyka
Ważny do 30-03-2028
5.0
z 14 opinii
PRYMAT Kurkuma mielona 20 g

PRYMAT

Kurkuma mielona

20 g79,50 zł/kg
1,59 zł
Do koszyka
Ważny do 30-03-2028
5.0
z 31 opinii
PRYMAT Bazylia 10 g

PRYMAT

Bazylia

10 g159,00 zł/kg
1,59 zł
Do koszyka
Ważny do 30-03-2028
5.0
z 27 opinii
PRYMAT Czosnek suszony 20 g

PRYMAT

Czosnek suszony

20 g79,50 zł/kg
1,59 zł
Do koszyka
Ważny do 28-02-2028
5.0
z 20 opinii
PRYMAT Przyprawa do kebabu i gyrosa 30 g

PRYMAT

Przyprawa do kebabu i gyrosa

30 g53,00 zł/kg
1,59 zł
Do koszyka
Ważny do 30-04-2028
4.9
z 27 opinii
PRYMAT Cynamon mielony 15 g

PRYMAT

Cynamon mielony

15 g106,00 zł/kg
1,59 zł
Do koszyka
Ważny do 30-12-2027
5.0
z 23 opinii
PRYMAT Papryka ostra mielona 20 g

PRYMAT

Papryka ostra mielona

20 g79,50 zł/kg
1,59 zł
Do koszyka
Ważny do 30-03-2028
5.0
z 21 opinii
PRYMAT Papryka słodka mielona 20 g

PRYMAT

Papryka słodka mielona

20 g79,50 zł/kg
1,59 zł
Do koszyka
Ważny do 28-02-2028
5.0
z 38 opinii
PRYMAT Pieprz czarny ziarnisty 20 g

PRYMAT

Pieprz czarny ziarnisty

20 g84,50 zł/kg
1,69 zł
Do koszyka
Ważny do 28-02-2028
5.0
z 30 opinii
PRYMAT Pieprz czarny mielony 20 g

PRYMAT

Pieprz czarny mielony

20 g84,50 zł/kg
1,69 zł
Do koszyka
Ważny do 30-11-2027
Parametry
Cena za kg:
0 gr/kg
Waga:
50 g
Sprzedawca:
Frisco S.A.
Marka:
PRYMAT
EAN:
5901135012171

Przygotowywanie i przechowywanie

Przygotowanie i stosowanie

Zastosowanie: przeznaczona do peklowania mięsa na sucho lub w solance. Po peklowaniu mięso powinno być poddane obróbce termicznej. Sól peklowa nie jest przeznaczona do bezpośredniego spożycia.


Przechowywanie

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.


Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Adres firmy

ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska


Adres producenta

Prymat Sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska


Informacje producenta

Marka

Prymat


Marka standaryzowana

MarkaPrymat

Opis produktu

Warto wiedzieć Sól peklowa jest doskonała do wyboru domowych wędlin i kiełbas. Służy do przyrządzania różnego rodzaju mięs, np. wieprzowiny, dziczyzny czy drobiu. Dzięki peklowaniu mięso staje się wyjątkowo soczyste i kruche.


Przepisy

Sposób przygotowania: Peklowane mięso: 2,5 kg, 10 dni 50 g Soli peklowej Prymat rozpuścić w 0,5 l przegotowanej i wystudzonej wody, dodać przyprawy według własnego uznania (Pieprz czarny ziarnisty, Liść laurowy, Ziele angielskie Prymat, świeży czosnek). Tak przygotowanym roztworem zalać 2,5 kg mięsa ściśle ułożonego w naczyniu. Co dwa dni obrócić mięso w solance w celu lepszego przepeklowania. Peklować przez 10 dni w temperaturze 2-6°C. Przed wędzeniem mięso opłukać z solanki. Peklowana kiełbasa: 1 kg, 24 godz. Do peklowania kiełbas białych, surowych lub parzonych: na 1 kg farszu kiełbasianego (zmielonego mięsa) dodać 17-20 g (ok. 4 płaskie łyżeczki) Soli peklowej Prymat. Do peklowania kiełbas wędzonych: na 1 kg farszu kiełbasianego dodać 15-17 g (ok. 3 płaskie łyżeczki) Soli peklowej Prymat. Czas peklowania farszów kiełbasianych wynosi 24 godziny w temperaturze 2-6°C. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl

Dostawa

  • Koszt i obszar dostawy
  • Metody Płatności
  • Terminy dostawy
  • Reklamacje i zwroty

Oferta

  • Gazetka Frisco
  • Nowości
  • Promocje
  • Bestsellery
  • Nasze marki

O Frisco

  • Poznaj nas
  • KDR
  • Frisco Friends
  • Aktualności
  • Kontakt dla mediów
  • Praca
  • Opinie

Informacje

  • Pomoc
  • Dane firmy
  • Regulaminy
  • Polityka prywatności i cookies

Gdzie jesteśmy

  • Warszawa
  • Kraków
  • Poznań
  • Katowice
  • Wrocław
  • Gdańsk
  • Gdynia
  • Sopot

Kontakt

bok@frisco.pl

(+ 48) 22 331 50 00

pon. - pt. 7.00 - 22.00

sob. - niedz. 8.00 - 21.00

Obserwuj nas

Zmień język

Polski - PL
English - EN
Pobierz z Google PlayPobierz w App Store