Odbierz 25 zł na pierwsze zakupy
Odbierz rabat
  • Ceny na poziomie hipermarketów!
  • Zawsze świeże produkty
  • Dostawa na wybraną godzinę (od 6:00 do 23:00)

PRYMAT Sól peklowa drobnoziarnista

50 g
FriscoNowy, zapakowany
1,59
31,80 zł / kg
Do koszyka
Potwierdź kod pocztowy

Potwierdzenie Twojej lokalizacji, pozwoli nam lepiej dopasować asortyment produktów i sposób dostawy Twoich zakupów. Więcej

Kod pocztowy:

Pełny asortyment

Dostawa Frisco VAN

Opis produktu
Sól peklowa Prymat nadaje mięsom soczystość oraz apetyczny, różowy kolor.
Jest niezastąpiona do peklowania, wędzenia i konserwowania mięs, zwłaszcza do wieprzowiny i dziczyzny.
Dzięki peklowaniu mięso na dłużej zachowuje świeżość, odpowiednią barwę i konsystencję.
Sól peklową polecamy także do przygotowania doskonałych marynat.
Jest to więc produkt niezbędny dla każdego miłośnika perfekcyjnie przygotowanych mięs.
Sól peklowa służy do peklowania, wędzenia i konserwowania mięs. Warto wiedzieć, że kawałki mięsa, które chcemy poddać peklowaniu nie powinny być mniejsze niż 3 kg.
Należy także pamiętać o oddzieleniu kości od mięsa.
Peklować możemy na trzy sposoby: na sucho nacierając solą przygotowane mięso, na mokrotrzymając je w wodzie z dodatkiem soli lub wstrzykując roztwór bezpośrednio do kawałka mięsa.
Peklowane mięso powinno być przechowywane w lodówce w temperaturze od 4 - 8 st.C i przewracane co 2 dni.
Przeznaczeniem soli peklowanej jest wyłącznie wszelaka konserwacja mięs lub przygotowanie marynat, dlatego nie powinna być stosowana do bezpośredniego przyprawiania gotowych potraw.

Cechy

wyjątkowo kruche i soczyste mięso


PRYMAT Sól peklowa drobnoziarnista

Produkt dostępny
Produkt ważny do 30.04.2023
Skład i alergeny
Wartości odżywcze
Opakowanie
Parametry
Cena za kg:
31,80 / kg
Producent:
PRYMAT
Waga:
50 g
Sprzedawca:
Frisco S.A.
Marka:
PRYMAT
EAN:
5901135012171
Przygotowywanie i przechowywanie
Ostrzeżenia i pozostałe informacje
Informacje producenta
Dane teleadresowe