Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Chcesz poczuć gorące hiszpańskie słońce? Wygrzewając się w jego promieniach kosztować słodkich fig, pomarańczy i brzoskwiń, popijając dobre wino? A do tego wszystkiego jeden z znanych i smacznych hiszpańskich serów, jakim jest ser Manchego. Nie da się zasmakować kuchni hiszpańskiej bez spróbowania jednej z jej kulinarnych wizytówek.
Ser ten, produkowany jest w regionie słynnej La Manchy i tylko z mleka owiec rasy Manchega. Ten twardy i dojrzewający ser jest też jednym z dodatków i składników w kuchni hiszpańskiej. Jego wyjątkowość i wysoką klasę podkreśla certyfikat Chronionej Nazwy Pochodzenia, gwarantujący, że ser powstał według określonych receptur oraz w określonym rejonie w Hiszpanii.
Jego środek jest mleczny o spójnej i elastycznej strukturze, którą zdobią drobne dziurki, powstałe podczas około trzy miesięcznego okresu dojrzewania. Jego mleczno-kremowy smak skrywa w sobie nutę pikantności. W jego aromacie wyczujesz przyjemny aromat mleka owczego, który scala tę ucztę dla kubków smakowych. Bardzo łatwo go pokroisz więc próbowanie staje się jeszcze prostsze!
pasteryzowane MLEKO owcze, sól, podpuszczka zwierzęca, kultury bakterii kwasu mlekowego, sekwestranty: chlorek wapnia, substancja konserwująca: lizozym z białka JAJ, barwniki E 150a i E 160b(ii).
Może zawierać GORCZYCĘ.
Zawiera: Jaja i produkty pochodne; Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
Przechowywać w warunkach chłodniczych w temperaturze od +1°C do +8°C
Produkt do bezpośredniego spożycia. Ser Manchego w Hiszpanii serwowany i dodawany jest do wielu potraw. Dlatego z powodzeniem możesz go serwować we własnej kuchni czy na przyjęciach.
Sprawdzi się jako dodatek do różnego rodzaju przekąsek, urozmaici deskę serów. Świetnie współgra z owocową sangrią, czerwonym czy białym wytrawnym winem.
Idealnie komponuje się ze słodkimi konfiturami, miodem oraz świeżymi owocami, takim jak truskawki czy figi. W kuchni hiszpańskiej często podawany razem z szynką serrano, która tak jak on dojrzewa z czasem. Dzięki łatwej do starcia teksturze doskonale dopełni dania obiadowe takie jak makarony z sosem, pieczenie.