MLEKPOL
Ser Gouda w kawałku
Najniższa cena: 9,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Nieraz bywa tak, że nie masz już pomysłu, czym oczarować gości. Znają już wszystkie Twoje popisowe dania. Albo akurat jest taka pora roku, że już nic nie smakuje. Wszyscy czekają na soczyście zielone nowalijki. No właśnie… A propos soczystej zieleni. Właśnie taki odcień ma Gouda z zielonym pesto.
Przyznasz, że zielony, to dość nietypowy kolor jak na ser żółty… Ale właśnie dlatego można go wykorzystać na wiele kreatywnych sposobów. Oprócz wyglądu, zachwyca również smakiem. Aromat pesto nadaje tradycyjnej Goudzie nowego charakteru.
Opowiedzmy trochę o tym jak powstaje ten oryginalny ser. Otóż podczas procesu produkcji do tradycyjnej goudy zostają dodane bazylia i czosnek. Po połączeniu składników, następuje proces dojrzewania, trwający około 4 tygodni. W tym czasie ser zyskuje wyrazistość i lekko pikantny smak. Jego aromat zachęca do spróbowania, a gładka konsystencja przyjemnie rozpływa się na podniebieniu.
pasteryzowane MLEKO krowie, bazylia (2,2%), czosnek (0,5%), sól, kultury bakterii kwasu MLEKOWEGO, podpuszczka mikrobiologiczna, substancja konserwująca: azotan sodu, barwniki: E141, annato norbiksyna. Niejadalna skórka sera.
Może zawierać białka JAJA oraz GORCZYCĘ.
Zawiera: Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
Ser Gouda w kawałku
Najniższa cena: 9,99 zł
Ser gouda z dzikim czosnkiem
Ser Gouda z truflami
Ser Gouda zielone pesto
Ser Gouda pomidory i oliwki
Ser Gouda czerwone pesto
Ser Gouda z pieprzem
Ser Gouda w kawałku
Ser gouda
Ser Gouda - kostki
Ser gouda Beemster medium
Ser Gouda blok
Ser gouda z dzikim czosnkiem
Ser Gouda z truflami
Ser Gouda pomidory i oliwki
Ser Gouda czerwone pesto
Ser Gouda z pieprzem
Ser kozio/owczy
Ser kozi z ziołami śródziemnomorskimi
Ser kozi//Kozieradka
Ser kozi z winem
Ser Hiszpański
Ser Wasabi
Ser Manchego
Ser Tricolore
Ser Mimolette
Ser gouda
Ser Provolone Piccante
Przechowywać w warunkach chłodniczych w temperaturze od +1°C do +8°C
Produkt do bezpośredniego spożycia. Półtwarda konsystencja sprawia, że Gouda z dodatkiem bazylii i czosnku, łatwo się plastruje i kroi na kawałki, np. w kostkę. Można go wykorzystać do koreczków. W połączeniu z serem o innej barwie oraz z warzywami w kontrastowym kolorze, np. z pomidorkami koktajlowymi, przystawka będzie wyglądać pięknie i apetycznie.
Z uwagi na dodatek bazylii i czosnku, bardzo dobrze będzie komponował się z daniami kuchni włoskiej. W połączeniu z warzywami i mięsem z grilla stworzy wyśmienitą kompozycję smakową. Aby doświadczyć w pełni bogactwa jego smaku, serwuj go z czerwonym lub białym wytrawnym winem. Ze względu na swoją piękną barwę będzie prawdziwą gwiazdą każdej deski serów.