Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Jogurt pitny o smaku naturalnym z wapniem i witaminą D.
Jogurt otrzymany z mleka poddanego procesowi pasteryzacji, po dodaniu enzymu laktaza, mleko ukwaszane jest przy pomocy bakterii jogurtowych. Skrzep wymieszany z wsadem i zapakowany w butelki plastikowe z nakrętką plastikową.
mleko pasteryzowane, cukier trzcinowy, substancje wzbogacające: wapń, witamina D; żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L. casei
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 235 | 446.5 |
Wartość energetyczna (kcal) | 56 | 106.4 |
Tłuszcz (g) | 1.9 | 3.61 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 1.3 | 2.47 |
Węglowodany (g) | 6.5 | 12.35 |
w tym cukry (g) | 6.3 | 11.97 |
Białko (g) | 3.2 | 6.08 |
Sól (g) | 0.1 | 0.19 |
Przechowywać w temperaturze od +2 ºC do +6 ºC.