PRYMAT
Cynamon mielony
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Cynamon mielony Kamis to przyprawa, którą tworzy dobrze wysuszona kora drzewa cynamonowego. Charakteryzuje się lekko piekącym, słodkawo-korzennym smakiem oraz intensywnym zapachem.
Cynamon mielony najczęściej wykorzystywany jest do przyprawiania potraw słodkich. Doskonale komponuje się z ryżem, pieczonymi jabłkami czy grzanym winem. Niewielkie ilości cynamonu dobrze podkreślają smak dziczyzny i ryb.
Mielony cynamon Kamis – przyprawa do dań słodkich:
gwarancja jakości
Cynamon mielony
Cynamon mielony XXL
Cynamon mielony
Cynamon mielony
Cynamon mielony BIO
Cynamon Mielony (w słoiczku)
Cukier z cynamonem (do ciast i deserów)
Jałowiec - owoce (całe)
Najniższa cena: 3,15 zł
21% taniej
Mieszanka przyprawowa pikantna
Najniższa cena: 1,99 zł
Kurkuma mielona (w słoiczku)
Najniższa cena: 7,99 zł
Musztarda Smoky BBQ (słodko-dymna)
Najniższa cena: 4,69 zł
Musztarda rosyjska (bardzo ostra)
Najniższa cena: 5,49 zł
Mieszanka przyprawowa pikantna
Najniższa cena: 2,49 zł
Musztarda Dijon (bardzo ostra)
Najniższa cena: 5,99 zł
Przyprawa do żurku i barszczu białego
Najniższa cena: 1,99 zł
25% taniej
Glazura smoky bbq z miodem (do mięs i ryb)
Najniższa cena: 3,85 zł
Musztarda amerykańska (łagodna)
Najniższa cena: 4,19 zł
Musztarda sarepska (ostra)
Musztarda rosyjska (bardzo ostra)
Musztarda francuska (lekko ostra)
Musztarda staropolska (lekko ostra)
Musztarda chrzanowa (lekko ostra)
Ziele angielskie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
Pozwalamy naszym drzewom cynamonowym dojrzewać nawet przez 15 lat na tropikalnych wzgórzach Indonezji, aby dać im czas na rozwinięcie ciepłego i aromatycznego smaku przyprawy. Cynamon słodko się kojarzy, ale pasuje nie tylko do deserów. Jego szczypta uszlachetni aromat duszonych mięs, doda aksamitnej, ciepłej nuty owocowym farszom do kaczek i gęsi, fantastycznie uwypukli smak zupy dyniowej. Dodaje się go pod koniec gotowania, a ciasta posypuje po upieczeniu, bo pod wpływem gorąca przyprawa gorzknieje. Czy wiesz, że... nie tylko korę cynamonowych drzew można wykorzystać jako przyprawę? Aromatycznymi liśćmi cynamonowca przyprawia się dania tak, jak liściem laurowym.
Wyprodukowano w Polsce.
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00